PR Direkt

Villapriserna sjunker – dags att få koll på privatekonomin

Dela

Att ha koll på sin privatekonomi är alltid en god idé, dock är det lätt att det går åt andra hållet. Nu när det kommer rapporter om att villapriserna sjunker fungerar det som en väckarklocka för många. Nämligen för att få en bättre översikt över sin ekonomiska situation. Då kan det vara en god idé att samla sina lån hos en långivare.

För många svenskar är privatekonomin något de helst inte diskuterar. Dels för att det finns sociala tabun kring ämnet, men även då de helst undviker att tänka på ämnet helt och hållet. Det är räkningar, avbetalningar och räntor som ska tas i beaktan. Det är tunga områden som inte direkt ger ett leende på läpparna.

Oavsett vad man har för inställning till det så är det viktigt att man har koll på sin privatekonomi. Speciellt i dessa tider då till exempel villapriserna i vissa områden börjat falla och bryter en lång trend av stigande priser. Detta betyder att ens ekonomiska framtid förändras om man bor i villa.

En av de där tipsen som många ekonomiska rådgivare ger är att samla de mindre lån man har hos en och samma långivare. Man kan få en översikt hos Loanscouter där man kan jämföra olika långivare.

Många lån

I dag har många svenskar flera mindre lån hos olika låneinstitut och banker. De har tagit lånen vid olika tillfällen och deras lån ligger spridda. Räntor och avgifter ska betalas varje månad och så också avbetalningarna till de olika långivarna.

Som vi var inne på tidigare så har villapriserna börjat sjunka och den ekonomiska framtiden för Sveriges villaägare kan vara på väg att förändras. Det är då extra viktigt att ha en god översikt över sin ekonomi och dessutom minska sina kostnader. Ett sätt att både få bättre koll samt att pressa kostnaderna r genom att samla lånen hos en långivare.

Då har man den totala summan hos ett företag vilket innebär att man har mer att förhandla med när man diskuterar räntan. Dessutom så betalar man en månadsavgift på lånet istället för flera stycken. Totalkostnaden sjunker med andra ord. 

Det bli även lättare att se helheten av sin privatekonomi när den inte är spridd på flera olika låneinstitut och banker.

En bättre koll – en bättre ekonomi

Man kan summera upplägget som att man sänker sina kostnader, både månadskostnaderna och totalkostnaderna, samtidigt som man får en mer överskådlig ekonomi. Detta innebär att man får mer pengar över varje månad. Detta är det få svenskar som har någonting emot. Vad man gör med de pengar man får över är helt och hållet upp till varje person själv att bestämma.

Vissa hittar andra utgifter som behöver täckas, andra sätter in det på ett sparkonto. Det finns även de småsparare som väljer att investera de pengar man nu får över varje månad. Det kan vara en god idé då den eventuella avkastningen kan göra mycket gott.

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

Laddningsbox.se - kunskapsportalen som hjälper konsumenter att hitta rätt elbilsladdare18.8.2021 14:53:39 CEST | Pressmeddelande

Den nya elbilstrenden växer sig allt starkare efter att allt fler konsumenter satsar på ett mer klimatvänligt liv. Samtidigt som fler elbilar säljs går också försäljningen av laddboxar nu upp till rekordhöjder. Men att som konsument hitta rätt i djungeln av laddboxar är fortfarande svårt. Antalet installationsföretag och laddenheter på marknaden blir allt fler och att som konsument hitta rätt typ av laddbox blir allt mer krångligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum