Ving AB

Vings omfattande klimatkompensationsprogram utökas ytterligare

Dela

I april blev Ving och systerföretagen* i Norden först ut bland de större researrangörerna att klimatkompensera för samtliga 1,5 miljoner gästers flygresor, oavsett flygbolag. Idag tas nästa steg i hållbarhetsarbetet när även de egna koncepthotellen Sunwing, Sunprime och O.B.C by Sunwing och samtliga busstransfers klimatkompenseras.

- Genom att utöka vår redan omfattande klimatkompensation till att nu även innefatta våra egna hotell, där en halv miljon kunder bor årligen, samt alla busstransfers på resmålen, kan vi erbjuda ett av de mest omfattande programmen i branschen.Det här är en viktig milstolpe i vårt arbete med att fortsätta minska våra utsläpp och bli fossilfria som företag, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef och hållbarhetsansvarig Ving/Thomas Cook Northern Europe.

Från den 16 september klimatkompenseras de utsläpp som är kopplade till energi, vatten- och avfallsförbrukning för de gäster som bor på Vings egna och mest omtyckta hotell; Sunwing Family Resorts och O.B.C by Sunwing samt vuxenkonceptet Sunprime Hotels. Klimatkompensationen gäller för koldioxidutsläpp och även utsläpp av andra växthusgaser. I tillägg klimatkompenseras även utsläppen från samtliga busstransfers till och från flygplatsen på Vings resmål. Bussarnas utsläpp baseras på GHG-protokollet som är en internationellt erkänd beräkningsmetod med standards för både offentlig och privat sektor.

Alla flygresor

Sedan april 2019 kompenseras alla kundernas flygresor enligt de krav som ställs av den globala standarden ”The Carbon Neutral Protocol”, som inte bara fokuserar på koldioxidutsläpp utan även övriga växthusgasutsläpp. Klimatkompensationen gäller alla gästers flygresor, oavsett flygbolag.

- Den klassiska charterresan har en rad fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv, som exempelvis våra transferbussar, hållbarhetscertifierade hotell samt närmast fullsatta flyg vilket ger betydligt lägre utsläpp per passagerare jämfört med genomsnittet för reguljärflygbolag. Vårt flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia har redan idag bland de lägsta utsläppen i Europa per passagerare men vi strävar hela tiden efter att fortsätta minska våra utsläpp, fortsätter Fredrik Henriksson.

Positiv inverkan för hundratusentals människor

För klimatkompensationsprogrammet samarbetar Ving med Natural Capital Partners, en global ledare inom utsläppsminskningar. Genom samarbetet kan företaget investera i globala projekt som reducerar den totala mängden utsläpp av växthusgaser och som även bidrar till en positiv inverkan på människor och lokala samhällen. Projekten Ving valt är vatteninfrastrukturprojekt i Östafrika och Gambia, vattenkraftverk i Sri Lanka, vindkraft i Turkiet och Indien samt i tillägg även ett trädplanteringsprojekt i Spanien.

Genom projekten skapas dessutom tillgång till rent vatten, arbetstillfällen, infrastruktur och hälsofrämjande insatser. Projekten är certifierade och uppfyller kriterierna för FN:s Clean Development Mechanism (CDM) eller Gold Standard, en kvalitetsstandard framtagen av bland annat WWF och som stöds av fler än 80 miljöorganisationer. Totalt kommer de utvalda projekten att ha en positiv inverkan för fler än 125 000 människor.

– Vi strävar hela tiden efter att minska våra utsläpp genom att effektivisera vår verksamhet och investera i ny teknik. Vi ser framåt även stor potential i mer hållbara bränslen inom flyget, men så länge vi har utsläpp som inte kan förhindras så innebär vårt klimatkompensationsprogram att vi investerar i projekt som reducerar samma mängd utsläpp av växthusgaser, avslutar Fredrik Henriksson.

KORTFAKTA OM KLIMATKOMPENSATIONSPROGRAMMET

  • Alla flyg för alla 1,5 miljoner gäster i Norden oavsett flygbolag (Ving, Spies, Tjäreborg).
  • Alla 500 000 nordiska gäster som bor på de egna hotellen Sunwing, Sunprime och O.B.C by Sunwing.
  • All busstransfer till och från flygplatsen på samtliga charterresmål vilket inkluderar 1,1 miljoner gäster.
  • Investeringar i projekt som rör vatten, vindkraft och trädplantering och som har en positiv inverkan på fler än 125 000 människor och lokala samhällen.

Läs mer om Vings klimatkompensation och hållbarhetsarbete här >>>

 

Om NCP

NCP som bland annat samarbetar med H&M, SAS och företag som Microsoft, PwC och Sky grundades för 20 år sedan: De var med och grundade branschorganisationen ICROA ochw utformade standards för att kunna sätta mål och mäta företags utsläpp. 2002 lanserades The Carbon Neutral Protocol, som uppdateras årligen och innehåller fem tydliga steg för att företag ska kunna vara tydliga, mätbara och transparenta kring sin strävan att bli carbon neutral.

 

*I Norden omfattas företaget av Ving i Sverige och Norge, Spies i Danmark och Tjäreborg i Finland samt Globetrotter kryssningar och Thomas Cook Airlines Scandinavia.

 

Kontakter

Bilder

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving AB och har cirka 700 000 resenärer årligen.

 

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving och Nordic Choice lanserar semester med Lollo & Bernie i Sverige i sommar20.5.2020 07:30:00 CESTPressmeddelande

I väntan på att barnfamiljer ska kunna resa utomlands till Vings populära familjehotell Sunwing Family Resorts så får de populära maskotarna Lollo & Bernie komma till Sverige istället. Nu lanserar Ving i samarbete med Nordic Choice en ny satsning där Lollo & Bernie kommer att finnas på tre utvalda hotell i Stockholm, Göteborg och Malmö i sommar. På plats erbjuds efterlängtade aktiviteter för de allra minsta med barnklubb och Teen Lounge för de lite äldre barnen.

Vings samtliga gäster hemma i kväll – 23 500 nordiska gäster hemtagna inom drygt en vecka25.3.2020 13:38:56 CETPressmeddelande

Ikväll den 25 mars cirka kl 21.00 landar Vings sista svenska charterresenärer, som befann sig utomlands i samband med UD:s reseavrådan, från Thailand på Arlanda Airport, Stockholm. I och med det avslutas den mest omfattande hemtagningsoperationen som Ving har hanterat där drygt 23 500 resenärer i Norden har tagits hem från 55 olika länder i alla världsdelar, undantaget Antarktis. Allt detta inom loppet av lite drygt en vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum