Ving Sverige AB

Vings resepanel visar: Under semestern kopplar vi bort jobbet

Dela

Svenskarna värnar sin egen tid på semestern och försöker hålla sig borta från jobbmejlen. Däremot surfar man på nätet efter resmålstips, nyheter och kollar sina flöden i sociala medier, det är också viktigt att hålla kontakten med nära och kära. Det visar Vings resepanel där 16 925 personer svarat på frågor om surfvanor under semestern.

Foto: Ted Lindholm
Foto: Ted Lindholm

75 procent av de svarande brukar koppla upp sig på semestern, två av tio gör det då och då medan fem procent inte gör det.

Vad är viktigt att göra när du kopplar upp dig på semestern? max tre alternativ (15 988 svar)

  1. Läsa nyheter (71 procent)
  2. Ha kontakt med nära och kära hemma (63 procent)
  3. Kolla restauranger och resmålstips (49 procent)
  4. Kolla sociala flöden (27,9 procent)
  5. Publicerar bilder i sociala medier (25,7 procent)

I vilken utsträckning kopplar du bort jobbet på semestern? (16 839 svar)
Över 6 av 10 (64 procent) svarar att de kopplar bort sitt jobb helt och hållet. 22,5 procent i hög grad, en av tio i ganska hög grad medan 2 procent svarar ganska lite och en procent inte alls.

Fem av tio kollar inte jobbmejlen (5823 svar)
På frågan hur ofta man kollar jobbmejl på semestern svarar hälften (50 procent) att de sällan eller aldrig kollar sina jobbmejl. Medan drygt två av 10 (18 procent) att det gör det regelbundet, tre av tio (31 procent) gör det då och då.

- För den som vill jobba så finns det på Vings egna koncepthotell gott om platser att hänga på med sin dator och ändå behålla semesterkänslan. Vi har medvetet byggt en rad sociala lounger och utrymmen där man kan sitta och jobba, surfa eller bara umgås, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Om Resepanelen: Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 16 925 personer. Undersökningen genomfördes under perioden31/5-7/6, 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

För ytterligare information och bilder, kontakta: Fredrik Henriksson, kommunikationschef Thomas Cook Northern Europe/Ving, tel 0709-513124, fredrik.henriksson@thomascook.se

Kontakter

Bilder

Foto: Ted Lindholm
Foto: Ted Lindholm
Ladda ned bild
Foto: Dan Kullberg
Foto: Dan Kullberg
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum