Spring Wine & Spirits AB

Vinhuset Raimat i unikt designsamarbete – lanserar tapet!

Dela

Det spanska vinhuset Raimat har inlett ett unikt designsamarbete med tapetföretaget Rebel Walls, där de tillsammans har tagit fram en exklusiv tapetkollektion som omfattar fem olika mönster. Ett av tapetmönstren är hämtat från mosaiken som pryder hallen i det anrika Raimat-slottet i Katalonien. Det är även samma mönster som känns igen från flasketiketten på det röda vinet Anima de Raimat. De övriga motiven i kollektionen har inspirerats av smakerna i samma röda vin - samtidigt som man vävt in vårens trendfärger. Tapetkollektionen släpps den första mars 2017.

Anima de Raimats tapet vars mönster är hämtat från mosaiken i det anrika vinslottet Raimat
Anima de Raimats tapet vars mönster är hämtat från mosaiken i det anrika vinslottet Raimat

Raimat är en av Europas största vingårdar med en historik som sträcker sig över 500 år tillbaka i tiden då första druvstocken planterades på kullarna intill slottet Raimat, som också är känt för sin vackra interiör. Redan i hallen möts man av handmålad mosaik, som går i toner av blått och vitt, och där mönstret är inspirerat av vingården och omgivningarna runtom slottet.I och med designsamarbetet med Rebel Walls kan nu alla få möjligheten att tapetsera sina väggar med detta klassiska mönster som går hand i hand med färgpaletten för 2017, där blått är ett av ledorden.

Tapeter som komplement till våra smaker

En av vårens hetaste trender är att välja tapet framför målade väggar. Rebel Walls är ett svenskt tapetföretag kända som rebeller inom tapetindustrin. Genom samarbetet med vinhuset Raimat vill man utforska våra sinnen med ambitionen att inte enbart betrakta en tapet med ögonen utan också som ett komplement till smaker. I detta sammanhang har Rebel Walls valt att, utöver mosaikmönstret från slottet Raimat, ta fram fyra kompletterande tapetmotiv som inspirerats både av vårens trender och av de smaker som rödvinet Anima de Raimat baseras på. Tanken är att omgivningen kan förhöja känslan och upplevelsen när man får möjlighet att kombinera fler sinnen i samma ögonblick.

– Så kallad sinnesmarknadsföring är ett spännande område som vi faktiskt får ta del av i samarbetet med Raimat. Vår konstanta närvaro i den digitala världen ställer allt högre krav på vår fysiska tillvaro. Allt oftare ser vi att inredning inom den offentliga miljön handlar om upplevelser istället för utbud. Många väljer till exempel att besöka en restaurang mer för den känsla som inredningen bjuder på än det som finns på menyn och när du går till din favoritbutik förväntar vi oss personlig service. Vi vill ha en upplevelse för flera av våra sinnen helt enkelt - vilket också är vår ambition när det gäller Raimats tapetkollektion, Irene Grimmesta, Creative Director på Rebel Walls.

Den första mars är säljstart för tapetkollektionen och finns då att beställa på rebelwalls.se/in-raimat. Priset ligger på 259 kr/m2.

Anima de Raimats limiterade presentlåda – mer än bara förvaring

Raimat har till våren tagit fram en limiterad presentlåda, för det röda vinet Anima de Raimat, där man lyfter fram mosaikmönstret som återfinns i Raimat-slottet och på flaskans etikett. Den limiterade presentlådan är framtagen med ambitionen att den ska utgöra en snygg inredningsdetalj då den passar väl in med vår skandinaviska inredningsstil. Förutom att det är en elegant förvaringslåda av vin kan den användas till annat - som till exempel en planteringslåda för kryddodlingen i köket eller på balkongen. Presentlådan som rymmer tre flaskor kommer endast i 500 exemplar. Finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 mars 2017.

Om vinet

Anima de Raimat är ett ungt och modernt rött vin med frukt och struktur. Passar utmärkt till lättare rätter av kalv, kyckling och skinka liksom till vilt och hårdostar. Vinets doft är full av mörk frukt, som björnbär och svarta vinbär, kakao, kaffe med underliggande, varma, kryddiga toner av peppar och muskot. Smaken är rik med inslag av rostat fat, kaffe, kakao och härligt mogen frukt, vilket ger en lång kraftfull eftersmak.

Fakta: Anima de Raimat

Ursprung: Spanien, Katalonien | Producent: Raimat, Spring Wine & Spirits AB| 
Druvor: : Cabernet sauvignon till 70%. Temranillo 20 % och Syrah 10% | Alkoholhalt: 13,5% vol |

Art.nr: 7659401 | Pris: 99 kr flaska 75 cl | Distribution: Systembolagets beställningssortiment. Den limiterade presentlådan släpps 1 mars och levereras vid köp av tre flaskor.

Vinet kan beställas här!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anima de Raimats tapet vars mönster är hämtat från mosaiken i det anrika vinslottet Raimat
Anima de Raimats tapet vars mönster är hämtat från mosaiken i det anrika vinslottet Raimat
Ladda ned bild
Anima de Raimat_Smak Kakao_Tapet
Anima de Raimat_Smak Kakao_Tapet
Ladda ned bild
Anima de Raimat Trälåda
Anima de Raimat Trälåda
Ladda ned bild
Tapetrange & trälåda
Tapetrange & trälåda
Ladda ned bild
Anima de Raimat Trälåda Inspirationbild
Anima de Raimat Trälåda Inspirationbild
Ladda ned bild
Anima de Raimat_Smak_tapet Marmor
Anima de Raimat_Smak_tapet Marmor
Ladda ned bild
Tapetrange Anima de Raimat
Tapetrange Anima de Raimat
Ladda ned bild
Anima de Raimat - Produktbild
Anima de Raimat - Produktbild
Ladda ned bild
Anima de Raimat_Tapet_Scandinavian Light

Bild   •  Feb 27, 2017 13:11 CET
Anima de Raimat_Tapet_Scandinavian Light Bild • Feb 27, 2017 13:11 CET
Ladda ned bild
Anima de Raimat_Smak_Tapet
Anima de Raimat_Smak_Tapet
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Möt Uncle Zin - en karaktärsrik profil30.11.2018 14:37Pressmeddelande

Även om namnet antyder att det är en avlägsen släkting så är farbrodern faktiskt ett vin från södra Italien, en nyhet på Systembolaget från 1 december. En träff med Uncle Zin är fullspäckad med frukt och kryddighet som väl möter både mat och mingel i juletid. Ställ fram en extra stol vid middagsbordet, för vinstilen är inkluderande och passar både spontana och traditionsbundna sammankomster i matens tecken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum