Solna stad

Vinnare av Årets företagare i Solna 2021

Dela

Nu har vinnaren av Årets företagare 2021 utsetts. Samtidigt avslöjades vinnarna av Årets CSR-pris och Årets unga affärsidé.

Vinnarna av Solna stads företagspriser för 2021 presenterades på årets sista Frukostbricka, ett återkommande event som riktar sig till lokala näringslivet. I år delades priserna ut på AC Hotel by Marriott, i Ulriksdal.

– Ett stort grattis till vinnarna av Årets företagare, unga affärsidé och CSR-pris. De är fina exempel på hur det Solnas företag bidrar till tillväxt och hållbar utveckling för hela staden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Årets företagare i Solna 2021

Vinnare

Marianne Hanna
VD på Solna Husläkarmottagning i Frösunda

Juryns motivering
Årets företagare har trotsat barriärer i ett nytt land och realiserat sin vision om att ta hand om människor. Denna företagsledare driver sitt företag med en stor portion tillit, engagemang och ödmjukhet som smittar av sig till både kunder och medarbetare. Inte helt oväntat är denna verksamhet toppvalet bland kunder i Solna och en av de bästa i länet. Ett inkluderande ledarskap med en ständig strävan om att ge tillbaka är nyckeln till framgång. Juryn ser en företagsledare som skapat en varm och öppen kultur på arbetsplatsen. Tillsammans med erfarenhet, kompetens och ansvarskänsla bidrar hon stort till ett ökat välmående i vårt närsamhälle.

Årets unga affärsidé i Solna 2021

Vinnare

Max Xie och Arman Karégar
blankt group AB

Juryns motivering
Vinnaren av Årets Unga Affärsidé har visat stor kreativitet, passion för sin affärsidé och förmåga att skapa en nytänkande plattform. Vinnaren, som är unga entreprenörer verksamma från kontoret i Solna, har lyckats gå från idé till verklighet samt visat potential att utveckla affären till något stort. Årets vinnare prisas för sin idé att med innovation demokratisera konst, genom en modern marknadsplats i teknisk framkant vars plattform möter både skaparens, köparens och säljarens behov.

Årets CSR-pris i Solna 2021

Vinnare

ICA Maxi
Solna Business Park

Juryns motivering
Detta kreativa företag har staden haft samverkan med i många år. De har öppnat sin stora famn för flera personer som haft vissa svårigheter i livet men har också tagit emot många sommarjobbare. Företaget, som även arbetar aktivt och nytänkande kring miljöfrågor, tar gärna emot människor som inte alltid passar in i den normativa mallen. De arbetar från ”frö till planta” och har varit och är en växtplats för många arbetssökande. Företaget genomsyras verkligen av en vilja att alltid ställa upp för Solnabor. Detta ger både ungdomar och vuxna arbetssökande en möjlighet att få nya arbetslivserfarenheter och referenser. Den engagerade personalen hittar alltid lösningar och ser till individens bästa och fokuserar på människors goda sidor som kan få blomstra på arbetsplatsen genom rätt handledning och stöd.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum