Solna stad

Vinnare av årets pedagogiska priser i Solna stads förskolor och skolor

Dela

Genom utdelningen av de årliga pedagogiska priserna synliggörs och uppmärksammas utveckling och kvalitet inom Solna stads förskolor och skolor. I år 2020 var det rekordmånga barn, elever, föräldrar och kollegor som via nomineringar till priserna ville visa sin uppskattning för medarbetare i stadens förskole- och skolverksamheter.

De pedagogiska priserna delas ut varje år till medarbetare i Solna stads förskolor och skolor. Ett pris till Årets skolledare och två till Årets pedagog, riktat till både förskola och skola. Prissumman är på 20 000 kr och ska användas till kompetensutveckling.

- Det har varit en mycket annorlunda vårtermin i våra skolor och förskolor. Jag vet att det inte alltid har varit enkelt, men jag kan än en gång stolt konstatera att vi i Solna stad har enormt engagerade medarbetare som varje dag gör sitt yttersta för att skapa trygghet och lust till lärande. Jag vill rikta ett stort varmt tack till er alla! säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

- I år har över 400 nomineringar strömmat in för att uppmärksamma många av de rektorer, pedagoger och arbetslag som varje dag arbetar engagerat och målmedvetet med stadens alla barn. Denna vårtermin har ju varit mycket speciell och utmanande, så det är extra roligt att få uppmärksamma våra kreativa och skickliga pedagoger, säger Anna Lasses, barn- och förskolenämndens ordförande, Solna stad.

Vinnarna uppmärksammades högtidligt ute i sina verksamheter, med diplom och blommor. Alla skolor och förskolor i Solna stad firades med tårta för att uppmärksamma det fina arbete som görs.

Årets pedagog, förskola: Näckrosens förskola

Genom lek, rörelse, musik och med pedagogiska verktyg skapar pedagogerna på Näckrosens förskola en trygg, inspirerande och stimulerande miljö för såväl barn som föräldrar.

Årets pedagog, skola: Sofia Fantenberg, lärare på Parkskolan

Sofia ser och möter varje elev på dennes nivå. Hon väcker elevernas nyfikenhet och lust till lärande samtidigt som hon skapar trygghet och arbetsro, vilket ger goda resultat.

Årets skolledare: Susanna Franzén, rektor på Råsunda skola och Råsunda centralskola

Med ett engagerat och närvarande ledarskap möjliggör Susanna för eleverna att växa och ta ansvar för sin egen utveckling och för den gemensamma miljön i skolan. Hon följer systematiskt upp alla elevers resultat och organiserar rätt stöd för att nå uppsatta mål.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum