Solna stad

Vinnare av Årets skolledare och Årets pedagog

Dela

Nu har Årets skolledare och två vinnare av Årets pedagog utsetts av Solna stad. För andra året i rad delas priserna ut, som ett sätt att uppmärksamma kvalitet och utveckling inom Solnas skolor och förskolor.

För andra året i rad har Solna stad delat ut pris till Årets skolledare och Årets pedagog. I år inkom över 350 nomineringar från medarbetare, föräldrar, barn och elever.

– Vi gör det här för att vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma alla de goda exempel och det fantastiska arbete som varje dag bedrivs i våra förskolor och skolor. Det är också väldigt roligt att se det stora engagemang som finns med tanke på alla nomineringar som kommit in, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Två priser till Årets pedagog

Nytt för i år är att två priser delas ut till Årets pedagog – ett pris riktat till medarbetare i förskolan, och ett till skolan. Prissumman är 20 000 kronor och ska användas till kompetensutveckling.

– Med priserna uppmärksammar vi alla engagerade och kompetenta medarbetare i våra förskolor, skolor och fritidshem - de som varje dag skapar möjligheter för utveckling, lek och lärande. Stort grattis till vinnarna, säger Anna Lasses, barn- och förskolenämndens ordförande, Solna stad.

Tårta till alla skolor och förskolor

Vinnarna uppmärksammades högtidligt ute i sina verksamheter, med diplom som delades ut av Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Anna Lasses, barn- och förskolenämndens ordförande och Alessandra Wallman, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, Solna stad. Alla skolor och förskolor i Solna stad firades med tårta för att uppmärksamma det fina arbete som görs.

Vinnare och motiveringar

Årets pedagoger: Tunets förskola

Tunets engagerade och professionella pedagoger skapar en varm, trygg och inspirerande verksamhet för både barn och föräldrar. Genom ett positivt arbetssätt stärker de barnens självkänsla och väcker deras nyfikenhet och lust till lek och lärande.

Årets pedagog: Tove Westerman

På ett pedagogiskt och lustfyllt sätt skapar Tove lektioner och uppgifter som utmanar och motiverar eleverna i deras lärande. Tack vare hennes tydliga vägledning och återkoppling stärks elevernas självförtroende och goda resultat kan nås.

Årets skolledare: Boel Wallström

Genom sitt lyhörda och synliga ledarskap skapar Boel trygghet och förtroende i Parkskolan. Hon får såväl elever som kollegor och föräldrar att känna sig sedda och lyssnade på.

Kontakter

Om

Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum