Norrköpings kommun

Vinnare av Let's create Norrköping-priset

Dela

Under Näringslivsgalan i Norrköping delades Let’s create Norrköping-priset ut. Vinnaren är Matthias Tybåhl, lärare på utvecklings- och forskningsenheten.

Vid gårdagens näringslivsgala tilldelades läraren Matthias Tybåhl Let’s create Norrköping-priset, som går till någon som ses som en förebild och stärker och motiverar barn och unga.

– ­Jag är jätteglad och stolt över att få vinna ett sådant här pris, som förstås många personer är inblandade i. Det här stärker mig i det jag slåss för: att unga ska få en bra introduktion till ett yrkesprogram, en yrkesidentitet och faktiskt en anställning. Priset ger mig extra energi och sätter samtidigt fokus på yrkesutbildningar, säger Matthias Tybåhl.

Priset delades ut av näringslivsdirektör Pontus Lindblom och utbildningsdirektör Sofie Lindén.

– Det är väldigt roligt att få dela ut det här priset till en person som spelar så stor roll för många unga människor i vardagen. Matthias och andra pristagare är en inspiration för andra så det känns mycket bra att få visa dem uppskattning för det arbete de gör. För näringslivet, som är med och nominerar till priset, är det av stor vikt att lyfta personer som för fram ungdomar som framtidens kompetensförsörjning, säger Pontus Lindblom.

Motiveringen till Let’s create Norrköping-priset:

Matthias Tybåhl arbetar med stort engagemang för säkra arbetsplatser för arbetsförlagt lärande för Norrköpings yrkeselever. Det är en språngbräda ut i yrkeslivet och vikten av att möta en utbildad och trygg handledare är avgörande. Med sin erfarenhet, stora hjärta och kunskap tar han sig an uppgiften att överbrygga glappet mellan skola och näringsliv. I utvecklingsarbetet har Matthias också engagerat och involverat yrkeslärarna på Ebersteinska gymnasiet och samverkat med Skolverket för att skapa de bästa förutsättningarna.

Kontaktpersoner: 
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 070-667 27 40

Sofie Lindén
Titel: utbildningsdirektör
Telefon: 072-581 28 00

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum