Region Örebro län

Vinnare i skrivartävlingen Dig it! 2021

Dela

Årets tävling har inspirerat skrivande från många av länets kommuner och rekord i inskickade bidrag, där temat fortsättning behandlats på fantasifulla och tänkvärda sätt. Under Litteraturens lördag på Kulturkvarteret i Örebro korades vinnarna.

För 20:e året i rad arrangeras Dig it!, en regional digital skrivartävling för ungdomar i högstadiet och gymnasiet.Tävlingen anordnas av Biblioteksutveckling Region Örebro län, tillsammans med folk- och skolbibliotek i länet. Årets tema har varit fortsättning och nu har vinnarna för 2021 korats.

- Vi är som alltid väldigt imponerade och glada över den skrivande kraft som finns hos ungdomar i Örebro län. I år har vi tagit emot upp mot hundra bidrag, så juryn hade det lite svettigt, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek/litteratur, Region Örebro län.

Syftet med tävlingen är att stärka de unga författarna i sin identitet som skrivande personer och ge dem inspiration att utveckla sin kreativitet och fantasi. Priset, förutom äran och diplom, är ett pengabidrag. Ungdomarna tävlar i två kategorier beroende på ålder, högstadie- eller gymnasieklassen. Alla bidrag finns att läsa på websidan: http://digitskrivartavling.blogspot.com/

-Årets pristagare kommer från kommunerna Örebro och Kumla.Det har varit ett spännande arbete och mycket intressant att få ta del av alla tankar och infallsvinklar på temat fortsättning. Det vore kul att få kolla in i framtiden och se hur skrivandet finns med på olika sätt i pristagarnas liv i länet. Två av tidigare års pristagare har vittnat om hur tävlingen satte igång viktiga processer kring skrivande och kreativitet, filmerna finns att ta del av på bloggen, säger Linda Berg Ottoson.

Vinnare i årets tävling

Högstadiet:

  1. Olivia Öberg, Örebro, för berättelsen Att fortsätta
  2. Lucas Lange, Örebro, för berättelsen Loopen
  3. Daga Eriksson, Kumla, för berättelsen Efter att du försvann

Gymnasiet:

  1. Sofia Brundin, Örebro, för berättelsen Eldflugorna
  2. Vilma Andersson, Kumla, för berättelsen Örebro central
  3. Matilda Fastberg, Kumla, för berättelsen Jag drunknar i blått

Prisutdelning ägde rum 20 november under Litteraturens lördag på Kulturkvarteret i Örebro.

För mer information kontakta

Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek/litteratur, Region Örebro län

Telefon: 076 – 108 72 58

E-post: linda.berg-ottoson@regionorebrolan.se

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum