Tekniska verken i LinköpingTekniska verken i Linköping

Vinnare i Tekniska verken Innovation Camp 2020

Dela

Idag (5 november) har 80 förväntansfulla ungdomar kämpat med problemlösning i årets upplaga av Innovation Camp. Eventet som fokuserat på cirkuläritet - "Hur kan man öka efterfrågan på begagnade produkter" har genomförts helt digitalt, eleverna medverkade från sina respektive skolor i länet. Liksom tidigare år fanns det många spännande bidrag, men juryn har ikväll enats om ett vinnande lag.

Den vinnande idén är:
Affärsidén bygger på att genom samarbete med textilgymnasier och högstadieskolor med syslöjd, låta elever sy och designa begagnade klädesplagg. De nydesignade plaggen kan sedan säljas vidare till större klädkedjor och som i sin tur kan sälja plaggen vidare.

Juryns motivering:
"Inspiration för både ungdomar och vuxna att göra något nytt av något gammalt! En idé som går att utveckla och bygga vidare på!"

- Verkligen oväntat att vi skulle vinna! Det känns jättekul!, säger vinnande Lag 2 och fortsätter,
- Det har varit en intensiv och rolig dag. som funkat väldigt väldigt bra, nästan som förra året fast det varit helt digitalt, och vi har lärt oss lika mycket som om vi hade träffats fysiskt. Det bästa med dagen var de intressanta föreläsningarna och väldigt lärorikt att jobba på redovisningen inflör juryn tillsammans med laget.

Vinnande Lag 2 består av: 
Armin Zuberovic, Realgymnasiet ,Norrköping
Marcus Andersson, Realgymnasiet , Norrköping
Karl Mobjörk, Realgymnasiet, Svärtinge
Sakib Catic, Realgymnasiet , Norrköping
Francisco Amorim, Realgymnasiet , Norrköping                                       

Kontaktuppgifter till den vinnande gruppen: 
Armin Zuberovicn, 070-716 65 29
Marcus Andersson 072-547 90 69

För mer information kontakta gärna:
Lena Grönkwist, marknadskommunikatör och projektledare, Tekniska verken
013-20 92 22, 
lena.gronkwist@tekniskaverken.se

Amanda Svensson, projektledare Event & Kommunikation, Ung Företagsamhet i Östergötland
013-470 38 82
amanda.svensson@ungforetagsamhet.se

Tekniska verken Innovation Camp är ett samverkansprojekt mellan skola och näringsliv. Arrangörer är Ung Företagsamhet i Östergötland och Tekniska verken i Linköping.

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet har tre utbildningskoncept: Vårt samhälle, Se möjligheterna och UF-företagande. Dessutom finns ett Alumni-nätverk bestående av före detta UF-företagare. Vårt erbjudande till lärare och skolledare innefattar fortbildning, bedömningsstöd, seminarier, möjligheter till stipendium, utbildningsmaterial, möjligheter till utbyte med andra länder, inspiration för lärare och elever m.m. www.ungforetagsamhet.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Fallfrukt som inte äts upp kan bli biogas och biogödsel10.9.2021 08:17:02 CEST | Pressmeddelande

Nu dignar trädgårdarna av frukt och många saftar och syltar, bakar pajer och gör mos av skörden. Fallfrukt som inte ges till vänner och bekanta, kanske skickas till ett lokalt musteri. Eller så kan den ställas ut till förbipasserande som inte har en egen trädgård. Självklart ska äpplen, päron och plommon i första hand ätas. Men om det ändå blir fallfrukt över, eller om frukten har blivit dålig, så går det bra att lämna den till Tekniska verkens återvinningscentraler i Linköping.

Tekniska verken och Hydroc utvecklar ny teknik för värmelagring vid Vallastaden9.7.2021 11:12:33 CEST | Pressmeddelande

Tekniska verken i Linköping har, precis som många andra fjärrvärmebolag, ett överskott av värmeenergi under sommaren. Överskottsenergin skulle kunna användas på vintern, under förutsättning att den kan sparas utan för stora förluster. Nu undersöker Tekniska verken och Hydroc Energy Storage AB möjligheten till en pilotanläggning för att lagra termisk energi i berggrunden, i anslutning till Vallastaden i Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum