Trafik och samhälleTrafik och samhälle

Vinnaren av årets cykelprestation tar emot priset fredag 4 september i samband med regionalt cykelforum

Dela

Nu på fredag, den 4 september arrangerar Region Uppsala återigen ett regionalt cykelforum där vinnaren av årets cykelprestation utses. Årets cykelforum arrangeras som ett webinarium där cyklingens utveckling och 2019 års cykelbokslut presenteras och diskuteras.

Jenny Lundström (MP) och Johan Örjes (C), Trafik- och Samhällsutvecklingsnämnden. Foto: Sarp Yesil
Jenny Lundström (MP) och Johan Örjes (C), Trafik- och Samhällsutvecklingsnämnden. Foto: Sarp Yesil

-       Cykling är ett viktigt komplement till kollektivtrafiken och det gläder mig att se alla insatser som görs av våra kommuner och Trafikverket till gagn för länets cyklister, säger Johan Örjes (C), ordförande i Trafik- och Samhällsutvecklingsnämnden.

Ett regionalt cykelforum arrangeras årligen för att visa det samlade arbete som sker för att utveckla Uppsala län som cykelregion samt sprida ny kunskap om infrastruktur, beteendepåverkan och innovation kopplat till cykelfrågor. 2019 arrangerades Region Uppsalas cykelforum i Tierp. Årets möte sker som webbsändning fredag 4 september klockan 9-10.30.

Cykelstrategins målområden i Uppsala län är sammanfattade i tre punkter: Mål om cykeltrafikens omfattning, mål om kombinationsresor och mål om trafiksäkerhet. Utvecklingen inom dessa tre mål samt uppföljningen av andra indikatorer som har betydelse för cyklingens utveckling finns i cykelbokslutet för 2019 som presenteras och diskuteras på årets forum,

Under årets cykelforum kommer pristagaren av årets cykelprestation utses. I direkt anslutning till fredagens digitala cykelforum delar Johan Örjes ut priset till årets vinnare klockan 11.30 på Sturegatan 12b (Arkaparken) i Uppsala dit pressen hälsas välkommen klockan 11.30-12 för intervjuer.

För ytterligare information:

Cecilia Carlqvist, infrastrukturstrateg Trafik och Samhälle, 018-617 01 44

Helena Klange, Presschef Trafik och Samhälle, 070-367 73 44.

Nyckelord

Bilder

Jenny Lundström (MP) och Johan Örjes (C), Trafik- och Samhällsutvecklingsnämnden. Foto: Sarp Yesil
Jenny Lundström (MP) och Johan Örjes (C), Trafik- och Samhällsutvecklingsnämnden. Foto: Sarp Yesil
Ladda ned bild

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

MTR Jota ny trafikutövare av Upptåget9.12.2020 16:31:11 CETPressmeddelande

I dag onsdag 9 december tilldelade Mälardalstrafik ett nytt trafikavtal för Mälartåg. Det är MTR Jota AB som får förtroendet att köra trafiken med Mälartåg och ansvara för fordons- och depåunderhåll från och med den 12 december 2021 och åtta år framåt. Det nya Mälartågsavtalet omfattar trafik på fem regionala tåglinjer i Stockholm-Mälardalen, från Linköping i söder till Gävle i norr, Stockholm i öster och Örebro i väster.

Morgongåva utvecklas genom unikt samverkansprojekt11.11.2020 13:37:24 CETPressmeddelande

En unik överenskommelse om ett samverkansprojekt för utveckling av Morgongåva tätort signeras i dagarna. Projektet handlar om att förbättra trafiksituationen i och kring företagsparken för de som bor och arbetar i Morgongåva. Undertecknare av projektet är Region Uppsala, Heby kommun och Morgongåva Företagspark, tillsammans med företagen Apotea, Adlibris, Babyland och Widforss som alla har sitt logistiklager i Morgongåva.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum