Solna Stad

Vinnarna av Årets pedagog och Årets skolledare

Dela

Vinnare av Årets pedagog och Årets pedagog i Solna stad har utsetts för läsåret 2017/2018. Det är första gången utmärkelserna delas ut, och över hundra nomineringar kom in från barn, elever, föräldrar och kollegor.

För första gången har årets pedagog och årets skolledare utsetts i Solna stad. Utmärkelserna ska både uppmuntra och synliggöra utveckling och kvalitet inom förskolor och skolor.

– Våra pedagoger och skolledare betyder oerhört mycket runt om i stadens alla förskolor och skolor. Dessa utmärkelser är ett sätt att uppmärksamma deras stora engagemang och det viktiga arbete som görs varje dag för att utveckla och motivera barnen och eleverna. Årets vinnare, Nina och Lena, är mycket goda exempel på just detta, säger Alessandra Wallman chef för barn- och utbildningsförvaltningen, Solna stad.

Över 100 nominering strömmade in från barn, elever, föräldrar och kollegor som ville uppmärksamma viktiga insatser under läsåret 2017/18. Vinnarna erhöll 20 000 kronor vardera, som ska användas till kompetensutveckling.

– Det här är vårt sätt att uppmärksamma alla de som jobbar i våra förskolor, skolor och fritidshem, och som driver utvecklingen framåt. Vi har fantastiska pedagoger och ledare och vi vill att de som kommer med goda idéer och visar på goda resultat ska känna att deras arbete betyder något, säger Marianne Damström Gereben, ordförande för barn- och utbildningsnämnden, Solna stad.

Vinnare 2018

Årets pedagog: Nina Hansson på Ulriksdalsskolan

Nina skapar trygghet och trivsel för såväl elever som föräldrar. Hon ser och synliggör alla elever och deras potential. Hon är en tydlig ledare med höga förväntningar på sina elever, vilka visar på goda kunskapsresultat.

Årets skolledare: Lena Berg på Granbacka förskolor

Genom att hela tiden sätta barnen i centrum skapar Lena kvalitet, trygghet och glädje i förskolan alla delar. Med sitt tydliga ledarskap ger hon sina medarbetare förutsättningar att ta ansvar, utvecklas och växa som arbetsgrupp.

Bilder

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum