Stockholms stad

Vinnarna av Stockholms stads kvalitetsutmärkelse, digitaliseringspris och förnyelsepris utsedda

Dela

Den 22 november presenterades vinnarna av Stockholms stads kvalitetsutmärkelse, förnyelsepris, samt stadens nyinstiftade digitaliseringspris. Priserna delades ut under en högtidlig ceremoni i Blå hallen i Stadshuset.

Stockholmarna är värda den bästa av service. Därför arbetar staden med ständiga förbättringar och belönar verksamheter som arbetar med verksamhetsutveckling och nytänkande.

Kvalitetsutmärkelsen

För att uppmärksamma och belöna framgångsrik verksamhetsutveckling delar staden varje år ut Kvalitetsutmärkelsen. I år delas Kvalitetsutmärkelsen ut för 21:a gången.

Vinnarna av Kvalitetsutmärkelsen 2016:

Klassen socialtjänst samt stöd och service till personer med funktionsnedsättning: Grupp- och servicebostäder i Bromma, Bromma stadsdelsförvaltning, samt verksamheten Socialjouren, uppsök och rådgivning, socialförvaltningen.

Klassen andra verksamheter: Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Norrmalms, Kungsholmens och Östermalms stadsdelsförvaltningar.

Klassen skola: Stockholms hotell- och restaurangskola, kök och servering, utbildningsförvaltningen.

Klassen äldreomsorg: Bergsunds vård- och omsorgsboende Temabo AB.

Hedersomnämnande äldreomsorg: Nytorgsgårdens vård- och omsorgsboende, Södermalms stadsdelsförvaltning.

Klassen förskola: Grimsta förskolor Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning, samt Råcksta förskolor Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

Digitaliseringspriset

I år delades även det nyinstiftade Digitaliseringspriset ut. Priset ges till de medarbetare eller den verksamhet i staden som använder sig av digitalisering för att göra skillnad och skapa värde för boende, besökare eller företagare i Stockholm.

Vinnare av Digitaliseringspriset 2016: Bibblix – öka läslusten för barn, Digitala biblioteket, Stockholms stadsbibliotek.

Förnyelsepriset

Förnyelsepriset ges till medarbetare eller verksamhet i staden som genom nytänkande och innovation bidragit till förbättringar som ökat nyttan och skapat värde för stockholmarna. Detta pris delas ut för 7:e året i rad.

Vinnare av Förnyelsepriset 2016: Försörjningsstödsenhet 2 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.

Läs mer om vinnarna på stockholm.se/kvalitet.

Kontaktperson för Kvalitetsutmärkelsen och Förnyelsepriset:

Anneli Ågren Ekholm
Telefon: 08-508 29 417
E-post: anneli.agren.ekholm@stockholm.se

Kontaktperson för Digitaliseringspriset:
Örjan Scheller
Telefon: 08-508 29 538
E-post: orjan.scheller@stockholm.se

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum