Umeå kommun

Vinnarna i årets Earth Hour-utmaning är utsedda

Dela

Dela mera på resurserna. Det var årets Earth Hour-tema för Umeå, Skellefteå och Storumans kommuner. Totalt inkom 159 delningsförslag på den gemensamma delningskartan, vilket är mycket sämre än tidigare år.

—Vi är nöjda med resultatet med tanke på att den genomfördes just när Coronapandemin bröt ut. Vi fick in många intressanta hållbara delningsförslag som vi ska se om vi kan utveckla vidare inom våra kommuner, säger Torgny Forss, Energi-och klimatrådgivare på Umeå kommun.

Alla som lämnade ett delningsförslag mellan 17 mars och 28 mars på delningskartan utifrån Världsnaturfondens fem grundpelare bilen, biffen, bostaden, butiken och börsen har fått chansen att vinna en el-cykel med vagn samt presentkort till ett värde av 1 500 kronor styck.

Slumpade vinnare

Vinnarna i Earth Hour 2020 har slumpats fram efter att de lämnat ett delningsförslag.
Följande delningsförslag har Robert Andersson i Storuman lämnat och tog därigenom hem första vinsten en el-cykel med vagn.

”Jag kan handla till andra vid behov Jag har både verktyg och kunnande att dela med mig av.” 

Vinnare av presentkort på 1 500 kr delningsförslag:

”Jag delar med mig av frukt från trädgården, hallon och vinbär mest och jag tar del av grannens äpplen och rabarber och sallad”. - Anna Andersson, Skellefteå  

”Låna ut min gräsklippare eller annat till exempel jordfräs till vänner och grannar.”  - Anna Ludwigsson, Storuman                          

Många kryddor, flaskor med smaksättare, fina olika oljor och andra saker som tappar smak eller blir härskna och som smakar bäst ny öppnade och förstörs snabbt. De delar jag gärna med vänner och grannar. Annars bryr jag mig inte om datummärkning, utan går på smak och doft.” - Patricia Öhman, Umeå      

Läs fler delningsförslagen på delningskartan här: https://kartor.umea.se/EarthHour                                 

Mer information:

Torgny Forss
Energi- och klimatrådgivare
Umeå Kommun
090-16 17 13
torgny.forss@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Pandemin präglade året som slutade på plus27.1.2021 14:21:58 CETPressmeddelande

Den pågående coronapandemin satte sin prägel på verksamheternas arbete under stora delar av förra året med åtgärder för att minska smittspridning, minska oro och värna arbetsmiljön. Vid årets slut redovisade gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ett överskott på 13,8 miljoner kronor. Detta främst beroende på färre elever än budgeterat inom gymnasieverksamheten, i första hand på introduktionsprogrammen, samt att flera arbetsmarknadsåtgärder inte har kunnat startas upp på grund av pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum