SHL Svenska Hockeyligan AB

Vinnarna i SHL Awards 2017

Dela

Joakim Lindström blev den stora vinnaren i SHL Awards i C More och TV12 på fredagskvällen. Lindström tilldelades priset Mest värdefulle spelare och kammade även hem Årets forward.

Tidigare i kväll presenterades vinnarna i SHL Awards i C More och TV12. Vinnarna i SHL Awards har utsetts av en jury bestående av SHL:s 14 huvudtränare och lagkaptener samt av 28 ishockeyprofiler och journalister från såväl riks- som lokalmedia.

Årets målvakt

 1. Oscar Alsenfelt, Malmö Redhawks
 2. Linus Söderström, HV71
 3. Marcus Högberg, Linköping HC

Årets back

 1. Henrik Tömmernes, Frölunda HC
 2. Magnus Nygren, Färjestad BK
 3. Andreas Borgman, HV71

Årets forward

 1. Joakim Lindström, Skellefteå AIK
 2. Oskar Lindblom, Brynäs IF
 3. Broc Little, Linköping HC

Årets tränare

 1. Sam Hallam, Växjö Lakers
 2. Johan Lindbom, HV71
 3. Dan Tagnes, Linköping HC

Årets rookie

 1. Andreas Borgman, HV71
 2. Lias Andersson, HV71
 3. Linus Söderström, HV71

Mest värdefulle spelare

 1. Joakim Lindström, Skellefteå AIK
 2. Oscar Alsenfelt, Malmö Redhawks
 3. Henrik Tömmernes, Frölunda HC

För ytterligare information, kontakta: 

Johanna Hemming, kommunikationschef SHL,  0720-50 51 60, johanna.hemming@shl.se

Ulrika Westerberg, press- och PR-ansvarig sport C More och TV4-Gruppen, 070-745 93 14, ulrika.westerberg@bonnierbroadcasting.com

Nyckelord

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i SHL tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2017/2018 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Karlskrona Hockeyklubb, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL ställer sig bakom #metoo #time out23.11.2017 13:06Pressmeddelande

SHL har läst och tagit del av de berättelser som idag publiceras i Dagens Nyheter där kvinnor som på olika sätt är verksamma inom idrotten vittnar om hur de utsätts för kränkningar, diskriminering, trakasserier och övergrepp i sitt utövande. Berättelser som är kopplat till ishockeyn där män i våra verksamheter kränker kvinnor. Det här är helt oacceptabelt och något som vi i SHL tydligt kommer att markera inte får förekomma i vår verksamhet och vi kommer att agera när det händer. Därför ställer sig SHL bakom #metoo och #timeout. Vi gör detta för en idrottsrörelse fri från kränkningar och diskriminering. Vi gör det för att alla ska ha rätt till att drömma stort och slippa skrämmas till tystnad eller avhopp. Vi gör det tillsammans, för en idrottsrörelse för alla. Brynäs IF Djurgården Hockey Frölunda Indians Färjestad BK HV71 Karlskrona HK Linköping HC Luleå Hockey Malmö Redhawks Mora IK Rögle BK Skellefteå AIK Växjö Lakers Örebro Hockey SHL-organisationen

SHL:s vision: en av världens två bästa hockeyligor sportsligt och upplevelsemässigt.20.11.2017 10:00Pressmeddelande

Från och med säsongen 2018/2019 kommer SHL bland annat genom det nya avtalet med C More få en väsentligt större intäkt. Detta ger en enorm möjlighet att långsiktigt stärka och mer fokuserat utveckla svensk ishockey, klubbarna och ligan. Klubbarna har därför gett SHL i uppdrag att ta fram en strategi kopplat till de ökade intäkterna till SHL samt de kommande kraven för att uppnå elitlicens. Alla fjorton SHL-klubbar har varit delaktiga i arbetsprocessen och står enhetligt bakom strategin och beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum