Vinnova

Vinnova rekryterar ny chef för Innovationsledning

Dela

Jenny Elfsberg blir ny chef för avdelning Innovationsledning på Vinnova.

Jenny Elfsberg har mångårig erfarenhet av att arbeta på ledande befattningar inom Volvokoncernen. Närmast kommer hon från Innovation Lab på Volvo Group Connected Solutions, där hon varit chef för verksamheten i Silicon Valley.

Som avdelningschef får Jenny Elfsberg ansvar för Vinnovas insatser inom innovationsledning, som handlar om bland annat styrning och organisering av innovationsverksamhet och kopplingen mellan innovation, affärer och hållbarhet. Hon kommer också att ingå i myndighetens verksledningsgrupp.

- Jenny Elfsberg har lång erfarenhet av att leda innovation i stora organisationer och att driva förändringsarbete. Hennes kompetens och engagemang kommer att vara värdefull när vi fortsätter att utveckla våra insatser för att ställa om till ett hållbart samhälle, säger Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova.

Jenny Elfsberg tillträder tjänsten den 17 augusti.

Kontakter

Bilder

Om

Vinnova
Vinnova
Mäster Samuelsgatan 56
101 58 Stockholm

http://www.vinnova.se/

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vårt uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga för att bidra till hållbar tillväxt. Vi skapar möjligheter och drivkrafter för organisationer att arbeta tillsammans för att möta viktiga samhällsutmaningar. Varje år satsar Vinnova ungefär tre miljarder kronor på forskning och innovation.

 

Följ Vinnova

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vinnova

Fler företagsinkubatorer får stöd från Vinnova29.6.2020 15:29:04 CESTPressmeddelande

Vinnova satsar 350 miljoner kronor under de kommande fyra åren på inkubatorer som ger affärsutvecklingsstöd till nya, kunskapsintensiva företag med internationell potential. Antalet inkubatorer som får stöd utökas från 24 till 29. Med anledning av den pågående covid-19 pandemin gör Vinnova dessutom en extra satsning på 33 miljoner under 2020 för att ge företagen inom inkubatorerna möjlighet att verifiera sina affärsidéer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum