Umeå kommun

Vinst till förskolan Bergatrollet för städning av skolgård

Dela

Barnen på förskolan Bergatrollet blev de lyckliga vinnare av 10 000 kronor för att de deltog i de årliga skräpplockardagarna. 65 förskolor och skolor i Umeå deltog med totalt 8063 barn, elever och vuxna.

– Så fantastiskt kul och tack så mycket! Barnen är så intresserade av källsortering och vill hålla skogen i närheten ren och fin. Vi brukar ta veckopromenader i skogen och då tar vi alltid med oss en påse som vi plockar skräp i. Så egentligen plockar vi skräp varje dag. Vinsten blir en jättefin bonus och barnen får vara med och bestämma vad vi ska använda pengarna till, säger förskollärare Tor Högberg på Bergatrollet.

Vinsten överlämnas till förskolan Bergatrollet innan sommarlovet. Vinnaren utsågs genom lottdragning. Pengarna ska gå till förbättring av miljön för eleverna i skolan eller på skolgården.

Alla är vinnare
Alla de deltagande skolorna och förskolorna har förtjänstfullt utfört sitt uppdrag och alla är vinnare för att de fått en renare skolgård.

– Det är fantastiskt att så många har engagerat sig och bidragit till att göra Umeå rent, snyggt och tryggt. Barn har ett stort engagemang för vår miljö och det intresset vill vi de ska behålla och utveckla. Det ska skräpplockardagarna bidra till, säger tekniska nämndens ordförande Lena Karlsson Engman.

Bild: Förskolan Bergatrollet, foto Umeå kommun.

Mer information:

Tor Hörnberg
förskollärare
Förskolan Bergatrollet, Umeå
090-16 54 68
tor.hornberg@umea.se

Lena Karlsson Engman
tekniska nämndens ordförande
070-296 12 32
lena.karlsson-engman@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Vi vill veta vad umeborna tycker om sina stadsdelar!9.10.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Onsdag 9 oktober startar Umeå kommun en serie stadsdelsdialoger med Umeåborna. Vilka platser trivs man på och inte samt vad önskar man för sin stadsdel i framtiden? Det är vad kommunen bland annat vill veta. En ”dialogcykel” besöker de flesta av Umeås stadsdelar och det finns också möjlighet att tycka till digitalt. Resultatet blir en del av de stadsdelsbeskrivningar som kommer ligga till grund för den kommande planeringen när Umeå fortsätter att växa.

Idéer för landsbygdens utveckling blir verklighet7.10.2019 13:30:46 CESTPressmeddelande

Sedan 2018 har Umeå kommun tillsammans med Bygderådet i Umeå bjudit in till lokala utvecklingsträffar runt om Umeås landsbygd. Syftet har varit att skapa engagemang i byarna och erbjuda möjlighet att diskutera lokala idéer och utvecklingsprojekt. Totalt har 14 informationsträffar hållits dit 88 olika byar har varit inbjudna. Resultatet från träffarna är 203 olika idéer och förslag. Nu inleds nästa fas i landsbygdsutvecklingen när idéerna från träffarna ska förverkligas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum