Huddinge kommun - politik

Vinstutdelning blir reservmedel för stödåtgärder till det lokala näringslivet

Dela

Den beslutade utdelningen från Huge Bostäder AB till kommunen på 10 miljoner kronor slopas. Huddinges politiska ledning vill istället att resurserna används som en reserv för kostnadsökningar bland annat för stödåtgärder till det lokala näringslivet.

- Det lokala näringslivet har det tufft nu och därför ser vi hellre att pengarna stannar kvar i bolaget som en reserv för kostnadsökningar kopplade till stödåtgärder till våra lokala företagare, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Huge Bostäder har tidigare meddelat att man tänker implementera regeringens förslag om hyreslättnader för utsatta verksamheter vilket skulle medföra kostnadsökningar för bolaget.

- Vi vet redan nu att hyresstödet kommer innebära ökade kostnader och bedömningen är att fler åtgärder kommer att behövas under 2020. Därför kommer styrelsen att återkalla beslutet om en vinstutdelning, säger Gunilla Helmerson (M), styrelseordförande för Huge Bostäder.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum