Huddinge kommun - politik

Vinstutdelning blir reservmedel för stödåtgärder till det lokala näringslivet

Dela

Den beslutade utdelningen från Huge Bostäder AB till kommunen på 10 miljoner kronor slopas. Huddinges politiska ledning vill istället att resurserna används som en reserv för kostnadsökningar bland annat för stödåtgärder till det lokala näringslivet.

- Det lokala näringslivet har det tufft nu och därför ser vi hellre att pengarna stannar kvar i bolaget som en reserv för kostnadsökningar kopplade till stödåtgärder till våra lokala företagare, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Huge Bostäder har tidigare meddelat att man tänker implementera regeringens förslag om hyreslättnader för utsatta verksamheter vilket skulle medföra kostnadsökningar för bolaget.

- Vi vet redan nu att hyresstödet kommer innebära ökade kostnader och bedömningen är att fler åtgärder kommer att behövas under 2020. Därför kommer styrelsen att återkalla beslutet om en vinstutdelning, säger Gunilla Helmerson (M), styrelseordförande för Huge Bostäder.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Tredubblad satsning på digitalisering i Huddinge12.10.2020 13:20:11 CESTPressmeddelande

Satsningen på en digitaliseringspott för att snabba på genomförandet av viktiga digitaliseringsprojekt i Huddinge har blivit en stor framgång. Därför väljer den styrande koalitionen nu att tredubbla satsningen i Mål & Budget för 2021. Förutom sexmiljonerssatsningen på en digitaliseringspott prioriterar koalitionen även en satsning på digitala lösningar inom elevhälsan och kompetensutveckling inom digitalisering.

Efter Corona: Huddinge behöver 10 000 nya jobb18.9.2020 15:21:11 CESTPressmeddelande

När nu Företagsveckan avslutas initierar Centerpartiet en dialog där vi med inspel från Huddingebor och företagare i kommunen vill ta fram en ny politik för 10 000 fler arbetsplatser i Huddinge. Då kan fler kan ha ett jobb att gå till och resorna till jobbet kortas. 10 000 jobb krävs för att Huddinge ska nå en arbetsplatskvot på 1,0 (att det ska finnas lika mång arbetstillfällen som arbetstagare i kommunen).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum