Solna stad

Vinterhäng i Hagalund blir Helghäng

Dela

I slutet av förra året drog Vinterhäng i Hagalund i Solna stad igång – en satsning på aktiviteter helger och framför allt kvällar i Hagalund. När vi nu går mot ljusare tider fortsätter Vinterhäng med annat namn – Helghäng.

Tonvikten ligger på aktiviteter för ungdomar men även för alla Hagalundsbor, stora som små. Kvällsfotboll tillsammans med AIK fotboll har anordnats liksom grillning och adventsmys är exempel på andra aktiviteter och uppslutningen kring helgaktiviteterna har varit över förväntan. Imorgon fredag den 25 februari arrangeras bland annat en fotbollsturnering i Sunnanskolans idrottshall.

- Vi gör den här satsningen tillsammans med Solnas föreningsliv. Tanken är att erbjuda framför allt ungdomar i Hagalund aktiviteter under helgkvällar, för att bidra till trygghet, sammanhållning och en mer levande stadsdel, säger Peter Edholm (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Solna stad.

Tid och plats för helgens aktiviteter:

Fredag den 25 februari: kl. 18.00 Lär dig göra upp eld (tändstål) vid Fabrik38 (Hagalundsgatan 38, Solna).

Kl. 19-22 Fotbollsturnering med AIK Fotboll i Sunnanskolans idrottssal (Hagalundsgatan 26).

Kl. 20.30- Grillning vid Fabrik38.

Lördag den 26 februari: kl. 19.30- Grillning vid Fabrik38. 

Kl. 21.00- Filmkväll och popcorn på Fabrik38.

Media är varmt välkomna att närvara.

Kontakter

Kontakt

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum