Frölunda Torg

Vintervärlden på Frölunda Torg - siktar på bli juldestination i Göteborg

Dela

Frölunda Torg gör en jätteinvestering för att skapa en julupplevelse utöver det vanliga i köpcentrumet – I år presenteras Vintervärlden: – På sikt vill vi etablera oss som en av de självklara juldestinationerna i Göteborg, säger Johanne Gabrielson, marknadschef Frölunda Torg.

Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)

I Göteborg finns idag två klassiska juldestinationer: Jul på Liseberg och NK:s julskyltning. Nu vill Frölunda Torg etablera sig som en av de största upplevelserna med jultema i staden, väl värd ett besök:

– Vi spänner bågen och satsar långsiktigt – vi vill att det blir en upplevelse som etableras i göteborgarnas medvetande på sikt, som man tar sig hit för att uppleva, drömma sig bort och njuta av magin. Ambitionen är inför varje jul presentera en ny överraskning och utöka vår vintervärld succesivt. Vi har skapat ett magiskt sagolandskap med jultema där vintervärlden ska få sin egen plats i göteborgarnas medvetande, säger Johanne Gabrielson, marknadschef Frölunda Torg.

Redan förra året smygstartade Frölunda Torgs ambitiösa julsatsning med ett glittrande magiskt sagohäst- och vagnekipage i Centralhallen, som blev en riktig Instagramsuccé. Ekipaget, som var mycket uppskattat förra året är förstås på plats även i år, men Vintervärlden växer nu så det knakar.

Årets stora överraskning finner man inomhus vid en av entréerna. Här placeras årets nyhet, en 5,5 meter hög giraff som mumsar hö och tittar upp mot familjeloungen på övre plan.

– Det handlar om en mångmiljonsatsning på dekoration och marknadsföring, och vi hoppas att göteborgarna ska uppleva magin som vi skapat på köpcentrumet. Medamässigt väljer vi att göra comeback i TV-rutan igen, något vi inte gjort sen 2011. Riktigt spännande. Dessutom syns vi bland annat på utomhustavlor och hörs i radio, säger Johanne Gabrielson, marknadschef Frölunda Torg.

Ljusträd, ljuskronor, julpynt, en frusen sjö, samt ett gigantiskt ljusträd i Centralhallen är några ytterligare saker som kan upplevas för att känna den skapa magiska stämningen.

–Vintervärlden ska bidra till allt det magiska som finns i sagovärlden, vi hoppas det ger våra besökare en chans att stanna upp och koppla av lite. Vi välkomnar såklart stora som små barn, och tanken är ju att visa att är julen är mer än bara shopping, säger Johanne Gabrielson.

Från och med andra advent träffas prinsen och prinsessan live i Centralhallen som underhåller med fina julsånger vid häst- och vagnekipaget och givetvis kommer jultomten att vara på plats.

Premiär för Vintervärlden blir den 28 november, som är Black Friday.

Bilder

Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Ladda ned bild
Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Ladda ned bild
Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Ladda ned bild
Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Foto: Frölunda Torg (bilden fri för publicering)
Ladda ned bild

Om

Frölunda Torg
Frölunda Torg

421 42 Västra Frölunda

http://frolundatorg.se/

Frölunda Torg är ett av Göteborgs största och samtidigt mysigaste köpcentrum beläget i närheten av havet och stadens södra skärgård. Här finns ca 200 butiker, ett brett utbud av välkända varumärkesaffärer, marknadsledande kedjor och små specialbutiker under ett tak. Bilparkering är fri i tre timmar och spårvagn och buss stannar precis utanför entrén.

Följ Frölunda Torg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Frölunda Torg

Tre nytillskott på Frölunda Torg i vår23.4.2020 09:33:46 CESTPressmeddelande

Coronakrisen har drabbat inte minst restaurangnäringen – men Glenn Sportsbar har nu öppnat på köpcentrumet Frölunda Torg i Göteborg. Därmed får det redan stora utbudet av restauranger ett välkommet nytillskott. – Att vi nu kan bredda utbudet med en sportbar känns både efterlängtat och spännande, säger Tobias Heurlin, biträdande Centrumchef Frölunda Torg. Två nya butiker öppnar även inom kort på köpcentrumet: skokedjan Skechers och zoobutiken Arken Zoo.

Unik energianläggning på Frölunda Torg invigd: producerar nio andelar energi för varje andel köpt elenergi16.10.2019 08:30:00 CESTPressmeddelande

Frölunda Torgs gröna jätteinvestering i förnybar energi, Geo Sol, invigdes nyligen i närvaro av politiker från miljö- och klimatnämnden i Göteborgs stad. – Vi producerar nästan nio andelar energi för varje andel köpt elenergi. Vi har hittills producerat över 1100 MWh energi i form av värme, kyla, tappvarmvatten och elektricitet från solcellerna, säger Henrik Pihlblad, teknisk chef Skandia Fastigheter.

Prestigeladdade nomineringar för Frölunda Torg25.9.2019 16:05:10 CESTPressmeddelande

Frölunda Torg är nominerade i två prestigefulla kategorier i NCSC Sweden Awards, Best Marketing Campaign för en av köpcentrumets besökare framröstad pop-up-butik och Best Innovation för det unika klimatprojektet GeoSol. – Det är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete på områden som är oerhört viktiga för oss – kundens upplevelse och hållbarhetsarbete, säger Johanne Gabrielson, marknadschef Frölunda Torg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum