Europaparlamentet

Visbyelever frågar ut EU-politiker

Dela

Den 7 juni kommer elever vid Wisbygymnasiet att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.

Eleverna vid Wisbygymnasiet får i 30 minuter ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren. Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— På skolan bedriver ett 10-tal elever självständiga projekt i egenskap av skolambassadörer för Europaparlamentet. Under det senaste året har de flesta aktiviteterna varit digitala med en mycket levande Instagramsida, där bla Babben Larson och vår talman Andreas Norlén berättat om sina bästa jobba-hemma tips. Varje vecka är det EU-quiz på olika teman. Eleverna har under våren arbetat med en film för att berätta om EU, ambassadörsprogrammet och varför det är viktigt med kunskap om medlemskapet i EU, säger Therese Sjögren, lärare vid Wisbygymnasiet.

När vi får besök av EU-ministern har vi tänkt att berätta om vårt arbete och eleverna vill naturligt vis veta mer om statsrådets spännande arbete, säger hon. 

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Måndag 7 juni

Tid: 10.15–10.45

Moderator: Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Wisbygymnasiet är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum