Vision

Vision är ny medlem i PTK

Dela
Fackförbundet Vision är ny medlem i förhandlings- och samverkansrådet PTK. Vision har drygt 17 000 medlemmar inom privata verksamheter, som är offentligt finansierade.
Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.
Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

PTK är en facklig arbetsmarknadspart med 25 medlemsförbund. Inom PTK samverkar medlemsförbunden i frågor om pension och försäkringar under och efter arbetslivet, inflytande, arbetsmiljö och omställning. Vid föregående årsskifte hade de 25 medlemsförbunden närmare 950 000 medlemmar i privat tjänst. När Vision nu går med i PTK ökar medlemsantalet med ytterligare 17 000 medlemmar, vilket gör Vision till det sjätte största förbundet inom PTK.

- Det här är mycket bra för Visions medlemmar inom privata verksamheter, så som HVB-hem, vårdbolag, avfalls- och energibolag. Genom att ingå i PTK får Vision bättre möjligheter att representera våra medlemmars intressen och vi kan påverka villkoren i viktiga frågor som pensioner och omställning, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Vi har haft ett mycket gott samarbete med Vision när de anslöt sig till huvudavtalet. Det är glädjande att vi nu får välkomna Vision in i PTK-familjen. Inom PTK samverkar medlemsförbunden i förhandlingar om några av de största kollektivavtalen på svensk arbetsmarknad. Det är positivt för vår förhandlingsstyrka att PTK:s förbund nu samlar närmare en miljon medlemmar, säger Martin Linder, ordförande i PTK.

Medlemskapet trädde i kraft den 1 januari 2023.

För ytterligare frågor, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24 eller Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef i Vision, tfn 070- 584 99 29.

Kontakt PTK: Emilia Emtell, kommunikationschef, tfn 073-745 36 03.

Kontakter

Bilder

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.
Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.
Ladda ned bild
Martin Linder, ordförande PTK.
Martin Linder, ordförande PTK.
Ladda ned bild

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden.

Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. 

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum