Vision

Vision och Ångestpodden i nytt samarbete om oroliga tider

Dela

Vision inleder ett nytt samarbete med Ångestpodden och lyfter rådgivning i oroliga tider. Corona har skapat mer oro i samhället, man är orolig för arbetsmarknaden och omställningarna men vill också veta mer om sina rättigheter. Därför tar Vision och Ångestpodden ansvar för rådgivning och upplysning om fackliga rättigheter och trygghet på arbetsmarknaden.

- Det är viktigt att ta oron på allvar och finnas där för de som vill ha trygghet på arbetet och få koll på sina rättigheter. Fackförbunden har ett stort ansvar här. Vi på Vision tar vårt ansvar för att lyfta vikten av och fördelarna med fackligt medlemskap, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.

- Ångestpodden har tidigare samarbetat med Vision och lyft dagsaktuella frågor. Vi tycker att Vision är en viktig samhällsaktör och vi har följt Visions välbehövliga rådgivningskampanj. Många av våra lyssnare och följare hör av sig till oss och undrar om sina rättigheter och om varför och hur de ska vara med i facket. De undrar också över framtiden på arbetsmarknaden. Vi vill därför lyfta Visions rådgivning i våra kanaler genom att samla in alla frågor och sedan gästas av Veronica Magnusson som ska då svara på frågorna på vår instagram, säger Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, grundare av Ångestpodden.

Ångestpoddens senaste avsnitt (27/5) där Veronica Magnusson, förbundsordförande medverkar kort finns att lyssna här:

https://www.radioplay.se/podcast/angestpodden?episode-id=69059

Tidigare har Vision och Ångestpodden drivit kampanjerna ”Var är min kurator?” och #mellanstolarna, då valde man att lyfta psykisk ohälsa och vikten av samverkan mellan olika aktörer. Då nådde man socialministern Lena Hallengren med sina krav på åtgärder för förebyggande arbete mot psykisk ohälsa. Mer om dessa kampanjer kan man läsa här:

https://vision.se/nyheter/2019/mars/kampanj-om-psykisk-ohalsa-har-engagerat-socialministern/

För mer info, vg kontakta:

Veronica Magnusson, 070 746 2124

Ida Höckerstrand, 076 321 0973

Sofie Hallberg, 072 711 1993

Bilder

Om

Vision
Vision



Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, regioner och kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 199 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

Vision: Äldreomsorgschefer bör frånsäga sig sina arbetsmiljöuppgifter14.5.2020 12:41:15 CESTPressmeddelande

Vision uppmanar idag chefsmedlemmar i äldreomsorgen att returnera sina arbetsmiljöuppgifter om de anser att det saknas tillräckliga resurser, befogenheter eller kunskap för att kunna utföra dessa uppgifter. Vision skickar också ett öppet brev till socialminister Lena Hallengren och Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, där förbundet påpekar att SKR och arbetsgivarna har misslyckats med att ge chefer i äldreomsorgen förutsättningar att utföra sina arbetsmiljöuppgifter.

Ny enkät: Chefer i äldreomsorgen saknar resurser för en säker arbetsmiljö13.5.2020 11:16:00 CESTPressmeddelande

När Vision frågade 570 enhetschefer inom kommunal äldreomsorg om deras möjligheter att fullt ut förebygga smitta av Covid-19 svarade knappt hälften att skyddsutrustningen är tillräcklig. Nästan en fjärdedel av cheferna har funderat på att returnera sina arbetsmiljöuppgifter till en överordnad chef då de saknar resurser för att skapa en säker arbetsmiljö för sin personal.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum