Vision

Vision: Viktigt med snabbt stöd till personalen på Humana Assistans

Dela
Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) beslut att dra in tillståndet för Humana Assistans att bedriva verksamhet påverkar både kunder och anställda. För att minska oron bland personalen uppmanar fackförbundet Vision arbetsgivarna att snabbt ge stöd till sina medarbetare.

Om IVO:s beslut verkställs kommer det att få stora konsekvenser för både kunder och anställda. Detta då IVO:s beslut omfattar hela Humana Assistans med cirka 11 000 anställda och 2000 kunder.

- Visions medlemmar som är anställda inom Humana Assistans arbetar varje dag med att ge en så bra vård och omsorg som möjligt. Oavsett vad man anser om IVO:s beslut har Humana Assistans som koncern ett stort ansvar för att ta hand om sina medarbetare i den uppkomna situationen, säger Caroline Cederquist, presschef i Vision. 

Vision anser också att Humana Assistans har ett ansvar att så långt som möjligt säkerställa att medarbetarna får behålla en anställning inom koncernen, om IVO:s beslut vinner laga kraft.

Visions nationella fackklubb på Humana Assistans bevakar händelseutvecklingen och finns tillgängliga för att svara på medlemmarnas frågor och funderingar.

För mer information kontakta Caroline Cederquist, presschef i Vision, tfn 076- 130 89 97.

Kontakter

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden.

Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. 

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum