Strängnäs stift

Visitationshögmässa i Ösmo kyrka 

Dela

På söndag, den 11/11 kl 11, leder biskop Johan Dalman högmässan i Ösmo kyrka. Det är avslutningen på biskopsvisitationen i Ösmo-Torö församling.

I visitationsmässan predikar kyrkoherde Peter Mourath, medverkar gör också komminister Allan Willny och kyrkokören.
I samband med gudstjänsten håller biskopen sitt visitationstal. Biskopen delger sina intryck från besöket samt vilka utmaningar han vill rikta till församlingen.

Efter mässan serveras kyrkkaffe i församlingshemmet.

Tid: Söndag den 11 november, kl 11.00
Plats: Ösmo kyrka

Välkomna!

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Fakta: Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.Nyckelord

Kontakter

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 71 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum