AcadeMedias grundskolor

Vittra Kronhusparken tar emot fler elever till hösten

Dela

Grundskolan Vittra Kronhusparken har fått klartecken att ta emot elever för två nya klasser till hösten. Barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 1 har för första gången möjlighet att börja på skolan, trots att skolvalet redan stängt i Göteborg.

Det är ovanligt att en skola öppnar upp för fler elever efter att skolvalet har stängt i kommunen.  

— I vår dialog med Göteborgs stad har vi förstått att det råder stor brist på skolplatser inne i stan. Därför fattade vi beslut om att öppna upp för en förskoleklass och för årskurs 1 på vår skola till skolstarten i höst, säger Bo Johansson, rektor för Vittra Kronhusparken i centrala Göteborg. 

Responsen från kommunen har varit positiv. Vittra Kronhusparken har idag cirka 450 elever från årskurs 2 till 9. Intresset för skolan, som ligger invid Kronhusparken i centrala Göteborg, är stort bland föräldrar. 

Ingen lärarbrist i centrala Göteborg

Fördelarna med att ha en grundskola mitt i city är bland annat närheten till parker, museum och allt annat som staden har att erbjuda. Vittra Kronhusparken har dessutom den stora förmånen av att vara populär bland lärarna i stan. 

— Vi har gott om ansökningar från behöriga lärare för de få vakanser skolan har, inklusive de nya tjänster vi utlyst för att utöka antalet klasser, säger Bo Johansson. 

Den 22 och 27 februari har skolan öppet hus för intresserade vårdnadshavare med barn som ska börja förskoleklass och årskurs 1 till hösten. För mer information, kontakta rektor Bo Johansson. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vittra har bedrivit för- och grundskola sedan 1993. Tillsammans har skolorna för närmare 8 000 barn och elever på 23 skolor runt om i landet. Vittra är en del av AcadeMedia, en svensk utbildningskoncern som verkar inom för- och grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. 

 

Följ AcadeMedias grundskolor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedias grundskolor

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum