Skogsindustrierna

Viveka Beckeman ny vd för Skogsindustrierna

Dela

Viveka Beckeman blir branschorganisationen Skogsindustriernas nya vd. Hon kommer närmast från rollen som chef för juridik och fastigheter på Sveaskog och tillträder tjänsten under hösten.

Viveka Beckeman, ny vd för Skogsindustrierna. Fotograf: Fredrik Persson
Viveka Beckeman, ny vd för Skogsindustrierna. Fotograf: Fredrik Persson

Viveka Beckeman har sedan 2012 varit verksam inom Sveaskog. Hon har även erfarenheter från IT-branschen, domstolsväsendet och från advokatbyrå.

– Under åren på Sveaskog har mitt engagemang för skogsnäringen vuxit sig allt starkare och att få ta nästa kliv och representera hela branschen är något av en drömroll. Inte minst möjligheten att få vara med och bidra i omställningen till ett fossilfritt samhälle lockar. Skogsindustrierna är en välskött organisation och jag ser verkligen fram emot att ta över stafettpinnen från Carina Håkansson som har gjort ett utmärkt jobb, säger Viveka Beckeman.

Skogsindustrierna företräder skogsnäringen i Sverige och verkar för en växande bioekonomi och konkurrenskraftiga villkor för sina medlemsföretag. Näringen omfattar allt från hållbart skogsbruk till produktområden som plankor, bräder och prefabricerade byggkomponenter, papper, förpackningar, textilmassa och biobränsle – allt av klimatsmart förnybar råvara från ansvarsfullt brukade skogar.

– Jag är glad att Viveka Beckeman antar utmaningen. Carina Håkansson har på ett utomordentligt sätt samlat näringen och utvecklat Skogsindustrierna till att bli en målinriktad organisation med fokus på de viktigaste frågorna. Ett naturligt nästa steg blir att flytta fram positionerna ytterligare och skapa ännu bättre förståelse för näringens betydelse i både Sverige och i EU. Jag är övertygad om att Viveka med sin erfarenhet och kompetens är helt rätt person för detta komplexa och viktiga uppdrag, säger Henrik Sjölund, ordförande för Skogsindustrierna samt vd och koncernchef för Holmen.

Viveka Beckeman tillträder tjänsten under hösten och efterträder nuvarande vd Carina Håkansson som tidigt i våras meddelade att hon efter sju år som vd ämnade lämna sin tjänst under innevarande år.


För ytterligare information, vänligen kontakta
Viveka Beckeman, tel 070-275 24 48
Jenny Spets Wojarski, tel 073-399 99 25
Lisa Alexandersson, tel 070-254 48 49

Bilder

Viveka Beckeman, ny vd för Skogsindustrierna. Fotograf: Fredrik Persson
Viveka Beckeman, ny vd för Skogsindustrierna. Fotograf: Fredrik Persson
Ladda ned bild

Om

Skogsindustrierna
Skogsindustrierna
Box 55525
102 04 Stockholm

+46 8 762 72 00http://www.skogsindustrierna.se

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är vår uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Följ Skogsindustrierna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsindustrierna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum