Svenska Cykelförbundet

VM brons till Anton Olstam i MTB XCE

Dela

Anton Olstam, 22 år, tog VM brons vid dagens XCE-VM (sprint, cross country eliminator) i belgiska Leuven.

Anton Olstam tog VM-brons vid dagens XCE-VM.
Anton Olstam tog VM-brons vid dagens XCE-VM.

Revanschlusten efter EM för två veckor, då Anton Olstam åkte ur efter en punktering, gav  utdelning för den unga Ludvikacyklisten vid dagens sprintlopp. Anton Olstam, med hemmaklubb CK Natén, tog brons på den snabba banan efter ett mycket bra genomförda kvalheat. Segrade gjorde Titouan Perrin Ganier, Frankrike. 

Joel Burman, som tog VM brons förra året, kom på en fin sjundeplats och Ella Holmegård, silvermedaljör vid VM 2017 och tre raka SM-guld i bagaget, blev utslagen i kvartsfinalen, då ryggen inte höll efter en skada. 

Resultat UCI World Championships XCE

Bilder

Anton Olstam tog VM-brons vid dagens XCE-VM.
Anton Olstam tog VM-brons vid dagens XCE-VM.
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Svenska Spel/Tillsammans för fler i rörelse satsar på Svenska Cykelförbundets e-cycling26.11.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Genom initiativet Tillsammans för fler i rörelse, initierat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cycling i Sverige. Sverige är världsledande på e-cycling och den 9 december samlas eliten för första gången i ett officiellt världsmästerskap där den svenska truppen tävlar under Svenska Cykelförbundet. Medlen gör det möjligt att fortsätta utvecklingen av e-cycling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum