Svenska Basketbollförbundet

VM-KVAL: Inbjudan till pressträff inför VM-kvalet mot Tyskland & Israel

Dela

Efter ett kokande Hovet, en dramatisk avslutning på gruppspelet och ett välförtjänt avancemang väntar nu nya VM-kvalmatcher för herrlandslaget. Den 25 och 28 augusti matchar Sverige hemma mot Tyskland och borta mot Israel. Det kommer finnas två tillfällen för intervjuer och ett tillfälle för att fotografering av träning innan matcherna.

Tisdag 23 augusti:

  • Fota träning: 19.00-20.00, Hovet, Stockholm.

Onsdag 24 augusti:

  • Intervjuer: 13.00-14.30, Quality Hotel Globe, Stockholm, eller via telefon.

Lördag 27 augusti:

  • Intervjuer: 13.00-14.30. Enbart telefonintervjuer.

Viktigt: Meddela vem eller vilka ni önskar att intervjua till robin.svensson@basket.se och om ni önskar fota någon av träningarna ovan.

Sverige är lottat in i grupp J. Dit har de tagit med sig både Finland och Slovenien samt adderat Tyskland, Israel och Estland. Sverige spelar inte mot Finland och Slovenien, men tar sig an resterande tre nationer i ett varsitt dubbelmöte (hemma/borta). Poängen från tidigare gruppspel tas med och Sverige har därmed åtta poäng och ligger femma för stunden. De tre bäst placerade lagen tar sig vidare till VM-slutspelet 2023 i Japan, Indonesien och Filippinerna. Detta tillsammans med 29 andra länder.

Ackreditering VM-kval
Det krävs ackreditering för att bevaka Sverige-Tyskland på plats 25 augusti (samt Israel-Sverige 28 augusti). Mediarepresentanter, journalister och fotografer gör sin ackrediteringsförfrågan via FIBA Media Portal, som ni hittar här.

Portalen är öppen för ansökan och stänger 22 augusti, 23.59.
Vid frågor, kontakta pressansvarig Robin Svensson, på robin.svensson@basket.se.

För ytterligare frågor kontakta Robin Svensson, pressansvarig, på robin.svensson@basket.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum