Åre 2019

VM-vintern i Åre rivstartar med skidtest och skidfest 14-15 december

Dela

Efter några dagar med riktigt fint snöfall och jämna minusgrader är hela Åre redo att välkomna vinterns första skur av gäster till den traditionsenliga skidtestarhelgen. Den här helgen är en tydlig markering att skidsäsongen och VM-vintern 2019 drar igång med fullt tempo i både backar, restauranger och nattklubbar. Helgens program är fyllt av upplevelser dygnets alla timmar.

Åre bjuder på fantastiskt försäsongsföre till helgen.
Åre bjuder på fantastiskt försäsongsföre till helgen.

Fredag och lördag den 14 och 15 december finns i stort sett varenda skida som går att köpa i Sverige att testa vid VM8:an. Ta chansen att testa dina önskeklappar så vet du vad det ska stå på önskelistan till tomten. Skidtestet körs bland annat i Gästrappet som är en av tävlingsbackarna under vinterns alpina VM.

Vill du få en riktigt levande upplevelse av hur det känns i kroppen att krypa ihop och köra för VM-medalj i super-G, eller tackla portar så det smattrar om det i slalomhanget så titta in hos SkiStar vid VM8:an. Här finns alpina VM på plats med VR-glasögon laddade med VM-backarna för teståkning och det senaste om vad som händer inför tävlingarna i vinter, med drygt 50 dagar kvar.

Teddybears som tillsammans med lokala artisten Rakel står för den officiella VM-låten intar scenen på Bygget på lördag 15 december. VM-låten släpps inte på Spotify förrän i januari så passa på att se ett av Sveriges mest unika och inflytelserika artister på plats.

Vi ses i skidbacken!

Nyckelord

Bilder

Åre bjuder på fantastiskt försäsongsföre till helgen.
Åre bjuder på fantastiskt försäsongsföre till helgen.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum