Volkswagen Group Sverige AB

Volkswagen bildar European Battery Union med svenska Northvolt

Dela

Det nya konsortiet ska ledas av Volkswagen-koncernen och den svenska batteritillverkaren Northvolt. EBU:s gemensamma forskningsverksamhet kommer att täcka hela värdekedjan vid batteritillverkning – från råmaterial och cellteknik till återvinning.

  • Europeiska företag och institut samlas under ledning av Volkswagen-koncernen och den svenska batteritillverkaren Northvolt och bildar konsortiet European Battery Union (EBU)
  • Konsortiet har för avsikt att delta i finansiering av forskning, utveckling och industriell implementering av batteriteknik

Wolfsburg och Berlin, den 21 mars 2019. Volkswagen-koncernen och flera europeiska partners går samman för att bilda European Battery Union (EBU) med sikte på att utveckla batterilösningar i hela Europa. Det nya konsortiet ska ledas av Volkswagen-koncernen och den svenska batteritillverkaren Northvolt. EBU:s gemensamma forskningsverksamhet kommer att täcka hela värdekedjan vid batteritillverkning – från råmaterial och cellteknik till återvinning. Huvudsyftet är att samla ett brett know-how kring batteriproduktion.

Samarbetspartners från forskning och industri i sju EU-länder ingår i EBU. Det omfattande forskningssamarbetet kommer att sträcka sig från råmaterialproduktion, cellteknik och cellproduktionsprocesser till återvinning. Forskningsverksamheten kommer också att inriktas på utveckling och konstruktion av produktionsteknik som möjliggör hållbar, klimatvänlig och konkurrenskraftig tillverkning av battericeller inom EU.

Alla partners kommer att öka sina investeringar i takt med de planerade ytterligare forskningsaktiviteterna. Dessa investeringar kan få ekonomiskt stöd från finansiering som meddelats av det tyska federala ekonomi- och energiministeriet.

Resultatet av forskningsarbetet från European Battery Union kommer att delas mellan alla parter över nationsgränserna. De gemensamma forskningsaktiviteterna beräknas starta i början av 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Group Sverige AB
Volkswagen Group Sverige AB
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

+46 8 553 865 00http://www.volkswagengroup.se

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2018 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 96 854 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 27,38 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde man 16 930 lätta transportbilar vilket är 29,9 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 10,83 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2018.

Följ Volkswagen Group Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Group Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum