Volkswagen Group Sverige AB

Volkswagen får klartecken från tyska transportstyrelsen att påbörja åtgärderna för modeller med 1,2-liters EA189 TDI-motor

Dela

Den tyska transportstyrelsen (KBA) har godkänt de tekniska lösningarna för bilar med 1,2-liters EA189 TDI-motor. Godkännandet gäller totalt 460 000 bilar av de påverkade modellerna inom Volkswagen-koncernens varumärken. I Sverige berörs cirka 160 bilar av de två modellerna Volkswagen Polo och SEAT Ibiza.

Mjukvaruuppdateringen kan därmed börja genomföras på bilar med den minsta cylindervolymen av de berörda EA189 motortyperna. Ägarna till dessa modeller kommer successivt att informeras och kan sedan boka en tid med sin auktoriserade verkstad för uppdateringen. Den tekniska lösningen är således nu tillgängliga för berörda modeller med 2,0-liters TDI samt 1,2-liters TDI.

När åtgärden är genomförd uppfyller bilen de lagstadgade kraven. KBA har också bekräftat, utan några förbehåll, att de tekniska lösningarna för de aktuella modellerna inte orsakar någon förändring i bränsleförbrukning, prestanda eller ljudnivå. KBA har sedan tidigare även bekräftat detta för alla bilar som hittills godkänts i åtgärdsprogrammet.

Volkswagen fortsätter att prioritera genomförandet av de tekniska lösningarna och kommer att åtgärda alla fordon som berörts av kväveoxidfrågan. Detta sker i nära samråd med berörda myndigheter. Åtgärden kommer inte att kosta kunden någonting. Som en del av processen erbjuds vid behov en lånebil under tiden för genomförandet.

De berörda bilarna är tekniskt säkra och fullt körbara. Alla berörda bilar är lika säkra som tidigare och kan fortsättas att användas som vanligt. De tekniska lösningarna genomförs nu över hela Europa och följer ett schema och en handlingsplan som överenskommits med KBA.

På www.vwdieselinfo.se finns all information om dieselfrågan samlad.

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2015 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 93 000 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 27 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde man 12 600 lätta transportbilar vilket är 28 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 9,9 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2015.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Volkswagen Group Sverige AB
Volkswagen Group Sverige AB
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

+46 8 553 865 00http://www.volkswagengroup.se

Volkswagen Group Sverige är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Volkswagen Group Sverige är den största bilimportören på den svenska marknaden och har sitt huvudkontor i Södertälje. Gruppen marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, VW Transportbilar och Porsche.

Följ Volkswagen Group Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Group Sverige AB

Volkswagen-koncernen och teknikföretaget Aurora i samarbete om självkörande fordon5.1.2018 11:27Pressmeddelande

Det strategiska samarbetet med Aurora, som är ledande inom teknik för självkörande fordon, meddelades vid CES 2018. Samarbetet innebär utbyte av förstklassig kompetens och erfarenhet för att snabbt, brett och säkert ta fram självkörande fordon för våra vägar. Aurora stöder förverkligandet av Volkswagen-koncernens framtidsvision "Mobilitet för alla med en knapptryckning”. Wolfsburg, 5 januari 2018 – Volkswagen-koncernen och teknikföretaget Aurora har meddelat att de inlett ett strategiskt samarbete med syftet att tillhandahålla självkörande elfordon i städerna genom så kallad Mobility-as-a-Service (MaaS). Volkswagen-koncernen definierade i framtidsprogrammet TOGETHER – STRATEGY 2025 målet att bli världsledande inom autonom körning med självkörningssystemet (SDS). Koncernen har en lång tradition som ledande inom avancerad, automatiserad fordons- och mobilitetsteknik. Redan 2005 vann ett team från Volkswagen Electronics Research Lab vid Stanford University DARPA Grand Challenge, vilket an

Volkswagen-koncernen lanserar "Roadmap E" – fordonsindustrins mest omfattande satsning på eldrift12.9.2017 13:56Pressmeddelande

- Koncernens märken kommer att ta fram 80 nya eldrivna fordon till kunder senast år 2025 - Investeringstakten ökar: över 20 miljarder euro öronmärkta för industrialisering av e-mobilitet- - Batteristrategin drivs framåt: anbudsförfrågan på en global ordervolym på över 50 miljarder euro- - Koncernchefen Matthias Müller inför IAA 2017: "Vi kommer att leda branschens omvandling."

Efter nationellt dieselforum i Tyskland: Volkswagen Group lanserar åtgärdspaket4.8.2017 16:41Pressmeddelande

- Nya incitament ska erbjudas kunderna för att främja inbyte av Euro 1 - Euro 4 dieselmodeller för alla koncernens varumärken - Mjukvaruuppdatering för Euro 5 och vissa av Euro 6s dieselbilar erbjuds dieselkunder i Europa och för alla koncernens varumärken - Volkswagen kommer att ge betydande ekonomiska bidrag till en fond för "hållbar mobilitet för städer" - Koncernchef Matthias Müller: "Det nya åtgärdspaketet är omfattande och kommer att minska utsläppen av kväveoxider avsevärt och förbättra luftkvaliteten."

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum