Volkswagen Group Sverige AB

Volkswagen-koncernen ingår nytt samarbete för elbilsoffensiv i Kina

Dela

- Volkswagen-koncernen och den kinesiska fordonstillverkaren JAC tecknar samarbetsavtal - Det nya 50:50 joint venture-avtalet avser produktion av elbilar för den kinesiska marknaden - Målet är att leverera 400 000 elbilar år 2020 och 1,5 miljoner elbilar år 2025.

Volkswagen-koncernen utökar sin framgångsrika satsning på den kinesiska marknaden. I närvaro av Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Kinas premiärminister Li Keqiang har Volkswagen-koncernen ingått ett joint venture med den kinesiska fordonstillverkaren Anhui Jianghuai Automobile (JAC). Var och en av parterna ska inneha en andel på 50 procent i det nya bolaget som kommer att utveckla, producera och marknadsföra elbilar och mobilitetstjänster. 

– Det nya samarbetet är ytterligare en milstolpe i vår offensiva elbilsatsning i Kina. I över 30 år har vi spelat en nyckelroll för att forma mobiliteten tillsammans med våra partners i Kina. Nu vill vi vara delaktiga i framtidens mobilitet med helt uppkopplade elektriska fordon som uppfyller våra kunders behov, säger Matthias Müller, VD för Volkswagen-koncernen. 

Det nya avtalet, som inledningsvis gäller för en period av 25 år, omfattar gemensam utveckling och lansering av elbilar på den kinesiska marknaden. Avtalet omfattar även uppförande av ytterligare en fabrik samt ett forsknings- och utvecklingscenter. Även utveckling och tillverkning av komponenter för nya elfordon, utveckling av uppkopplingsmöjligheter samt fordonsdatatjänster ingår i avtalet. Dessutom ska joint venture-bolaget etablera nya plattformar för begagnade fordon och vara delaktigt i övrig relaterad affärsverksamhet. 

Avtalet ligger helt i linje med Volkswagen-koncernens ambitiösa mål för sitt framtidsprogram ”TOGETHER – Strategy 2025” i Kina, och stärker bolagets globala arbete med hållbar mobilitet. I Kina ska koncernens elbilsoffensiv snabbt genomföras tillsammans med de tre kinesiska samarbetspartnerna – FAW, SAIC och JAC. Målet är att leverera 400 000 elbilar till den kinesiska marknaden år 2020 och 1,5 miljoner elbilar år 2025. Enligt plan ska det nya joint venture-bolaget med JAC producera den första gemensamt utvecklade elbilen redan år 2018.

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2016 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 103 726 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 27,9 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde man 15 205 lätta transportbilar vilket är 29,4 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 10,3 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2016.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Volkswagen Group Sverige AB
Volkswagen Group Sverige AB
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

+46 8 553 865 00http://www.volkswagengroup.se

Volkswagen Group Sverige är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Volkswagen Group Sverige är den största bilimportören på den svenska marknaden och har sitt huvudkontor i Södertälje. Gruppen marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, VW Transportbilar och Porsche.

Följ Volkswagen Group Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Group Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum