Volkswagen Personbilar

Volkswagen marknadsledare i april – nya elbilen ID.4 Sveriges mest registrerade bil

Dela

För andra gången i svensk bilhistoria toppar en elbil registreringsstatistiken under en enskild månad. Även denna gång är det en Volkswagen som toppar listan: ID.4. Den nya elbilen bidrog starkt till att Volkswagen dessutom blev största bilmärke på svensk bilmarknad i april.

ID.4 var Sveriges mest registrerade bil i april.
ID.4 var Sveriges mest registrerade bil i april.

Volkswagens nya helt eldrivna ID.-familj fortsätter att skriva historia på den svenska bilmarknaden. I december 2020 var det för första gången någonsin en elbil, Volkswagen ID.3, som toppade listan över de mest registerade personbilsmodellerna under en enskild månad. I april var det dags igen, nästa familjemedlem ID.4 blev med 1 444 exemplar den mest registrerade personbilen. Dessutom registrerades 469 exemplar av ID.3, vilket gav en total delad nionde plats.

– Det är oerhört glädjande att våra nya elbilar tas emot så väl av de svenska bilköparna. Vår ambition att elektrifiera den svenska bilparken med vår nya elbilsfamilj har fått en riktig rivstart, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Under april registrerade Volkswagen totalt 3 464 nya personbilar på den svenska marknaden enligt statistik från BIL Sweden. Detta gjorde Volkswagen till Sverige-etta med en marknadsandel på 15,8 %.

Volkswagen var klar marknadsledare i april även bland laddbara bilar. Andelen helt eldrivna bilar var över hälften (55,8 %) och med laddhybriderna inräknade var andelen laddbara bilar 64,2 %. ID.4 har dessutom tagit täten totalt under 2021 och är med 1 557 exemplar den mest registrerade elbilen hittills i år.

Mer är på gång. Häromdagen presenterades sportiga ID.4 GTX med fyrhjulsdrift och högre prestanda. Senare under 2021 är det dags för nästa medlem i ID.-familjen: coupé-suven ID.5, som också den kommer att erbjudas som GTX-version.

– ID.4 är en bil som passar den svenska marknaden väldigt bra. Den starka efterfrågan och att ytterligare eldrivna versioner och modeller är på ingång gör att vi ser ljust på framtiden. En framtid som är elektrisk, säger Sten Forsberg.

Volkswagens fem mest registrerade modeller under april 2021:

  1. ID.4 (1 444 bilar)
  2. ID.3 (469 bilar)
  3. Tiguan (423 bilar)
  4. Passat (324 bilar)
  5. Golf (251 bilar)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

ID.4 var Sveriges mest registrerade bil i april.
ID.4 var Sveriges mest registrerade bil i april.
Ladda ned bild
Inom kort släpps nya ID.4 GTX för beställning.
Inom kort släpps nya ID.4 GTX för beställning.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2020 levererade Volkswagen 5,33 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2020 totalt 42 817 nya personbilar från Volkswagen vilket gav en marknadsandel på 14,7 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna e-up!, ID.3, ID.4, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Arteon Shooting Brake, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum