Volkswagen Group Sverige AB

Volkswagen överens med amerikanska myndigheter om ersättning till kunder som berörs av dieselfrågan

Dela

En principöverenskommelse gällande ersättningen till de kunder som drabbats av dieselfrågan i USA har nåtts mellan Volkswagen-koncernen och det amerikanska justitiedepartementets miljöavdelning, den amerikanska miljöskyddmyndigheten EPA och luftvårdsmyndigheten CARB, med bistånd från Federal Trade Commission, FTC. Den nya principöverenskommelsen kommer att göras bindande av justitiedepartementet och FTC under de kommande veckorna.

Volkswagen har även kommit överens med parterna bakom den grupptalan som förs i San Francisco om de grundläggande delarna till en uppgörelse. Denna kommer att utgöra en del av en mer omfattande lösning under de kommande veckorna.

Domaren vid dagens domstolsutfrågning i San Francisco, Charles R. Breyer, välkomnade utvecklingen i frågorna. De uppgörelser som nåtts USA har ingen inverkan på de legala processer som sker utanför USA. De pågående utredningsprocesser som drivs av justitiedepartementets brottsmålsenhet och delstatens överåklagare påverkas heller inte av de nya överenskommelserna.

På den speciella hemsidan www.vwdieselinfo.se finns all information om dieselfrågan samlad.

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2015 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 93 000 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 27 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde man 12 600 lätta transportbilar vilket är 28 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 9,9 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2015.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Volkswagen Group Sverige AB
Volkswagen Group Sverige AB
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

+46 8 553 865 00http://www.volkswagengroup.se

Volkswagen Group Sverige är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Volkswagen Group Sverige är den största bilimportören på den svenska marknaden och har sitt huvudkontor i Södertälje. Gruppen marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, VW Transportbilar och Porsche.

Följ Volkswagen Group Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Group Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum