Volkswagen Personbilar

Volkswagen utvecklar framtidens chassi

Dela

Volkswagen utvecklar för närvarande nästa generations reglerade chassi och nytt "steer-by-wire" styrsystem. I webbavsnittet ”Innovation Talk – Driving dynamics” berättar experterna hos Volkswagen mer.

Utvecklingen av kördynamik följer en tydlig filosofi hos Volkswagen.
Utvecklingen av kördynamik följer en tydlig filosofi hos Volkswagen.
  • Mjukvaruexpertis som drivkraft för utveckling av chassisystem för högautomatiserad körning
  • Mjukvaran kommer i framtiden att ha många fler alternativ för att definiera bilens karaktär
  • ”Innovation Talk – Driving Dynamics” med massor av bakgrundsinformation om ämnet

Wolfsburg, 19 november 2021 – Kördynamiken, det vill säga samspelet mellan köregenskaper, styrningskarakteristik, bromsprestanda och körkomfort, är en grundläggande komponent i bilar. För Volkswagen har högsta prioritet alltid varit att hitta den perfekta balansen mellan smidighet och stabilitet som matchar märkets DNA.

Volkswagens ACCELERATE-strategi driver systematiskt utvecklingen mot att bli en mjukvaruorienterad mobilitetsleverantör. Mjukvaran är också central i utvecklingen av chassi och styrsystem för framtidens högautomatiserade körning.

– Karossens nignings- och krängningsrörelser minimeras avsevärt och kördynamiken optimeras eftersom bilen reagerar snabbare på rattrörelserna och är mer exakt att köra, säger Karsten Schebsdat, chef för fordonsdynamik och chassikontrollsystem på Volkswagen.
– Den här utvecklingen är också mycket viktig när det gäller högautomatiserad körning. Det är så vi ser till att passagerarna är så bekväma som möjligt i alla situationer.

I framtiden kommer mjukvaran att spela en ännu större roll för att definiera bilens karaktär. Utvecklingen av ett nytt styrsystem, så kallat "steer-by-wire", går också framåt.

– Mjukvaran blir i framtiden även viktigare för styrningen. Det ger oss många fler möjligheter att påverka styrningskarakteristiken, som kan implementeras på modellspecifik basis för alla plattformar längre fram, säger Karsten Schebsdat.

Förarassistanssystemen, som Lane Assist och Travel Assist, kommer också att dra nytta av detta styrsystem när komponenterna börjar serietillverkas.

I webbavsnittet ”Innovation Talk – Driving dynamics” ger experterna på Volkswagen mer detaljerad information och insikter om märkets kördynamik.

Se ”Innovation Talk – Driving dynamics”

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Innovation Talk - Driving dynamics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Utvecklingen av kördynamik följer en tydlig filosofi hos Volkswagen.
Utvecklingen av kördynamik följer en tydlig filosofi hos Volkswagen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2020 levererade Volkswagen 5,33 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2020 totalt 42 817 nya personbilar från Volkswagen vilket gav en marknadsandel på 14,7 procent.

Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna ID.3, ID.4, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Arteon Shooting Brake, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

#NotWomensFootball – Volkswagen provocerar i ny kampanj för ökad jämställdhet6.7.2022 16:20:47 CEST | Pressmeddelande

Som officiell mobilitetspartner till det europeiska fotbollsmästerskapet UEFA Women's EURO 2022 i England, kommer Volkswagen tillsammans med det tyska fotbollsförbundet (DFB) att lyfta fram de ojämlikheter som finns inom fotbollen. Fokus ligger på den provocerande hashtaggen #NotWomensFootball, med syftet att få igång en diskussion kring ämnet jämställdhet. Hashtaggen visas för första gången på LED-skärmarna vid öppningsmatchen mellan England och Österrike den 6 juli.

Första eldrivna sedan-modellen från Volkswagen: designskisser på ID. AERO22.6.2022 10:00:26 CEST | Pressmeddelande

Volkswagen tittar in i framtiden och släpper nu designskisser på konceptbilen ID. AERO, den första helt eldrivna sedan-modellen som initialt är planerad för den kinesiska marknaden men som också är aktuell för Europa. ID. AERO har en aerodynamisk och elegant design samtidigt som den erbjuder generösa utrymmen. Den digitala världspremiären av förproduktionsstudien äger rum på måndag den 27 juni klockan 14.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum