Åre 2019

VONN TOG 82:A VÄRLDSCUPSEGERN – GOGGIA VANN KRISTALLEN

Dela

Det blev en hård duell in i det sista mellan två giganter i damernas sista störtlopp för säsongen i Åre. På onsdagen stod det mellan nyblivna OS-mästarinnan Sofia Goggia från Italien och skidstjärnan Lindsey Vonn, USA.

Snön verkar aldrig ta slut i Åre. För att testa hela damernas störtloppsbana hade en extra träning satts in på onsdagen innan störtloppstävlingarna men på grund av snöfall och dålig sikt fick den ställas in. Men till lunchtid hade molnen skingrat sig tillräckligt för att damernas start skulle kunna köras vid 12.00 i tidvis snöfall och med varierande ljusförhållanden.

Sofia Goggia vann kristallgloben.

Det blev en hård kamp om vem som skulle knipa den åtråvärda totalsegern mellan årets bästa störtloppsåkare på damsidan, Lindsey Vonn och Sofia Goggia. I slutändan var det Vonn som tog hem segern för dagen, med sin fjärde raka världscupvinst, endast sex hundradelar före Goggia, som slutade tvåa. Det blev Vonns 82:a världscupvinst och därmed saknas det endast fyra vinster för att hon ska tangera Ingemar Stenmarks legendariska rekord om 86 segrar i karriären.

Goggias andraplats betydde att italienskan tog hem den totala världscupen i störtlopp säsongen 2017/2018. I rankingen slutade Goggia på 509 poäng mot Vonns 506. Alice McKennis (USA) slutade på tredje plats i onsdagens störtlopp och Tina Weirather (LIE), slutade på tredje plats i den totala rankingen med 394 poäng.

Torsdagen bjuder på både damernas och herrarnas super-G med starttid 10.30. Läs mer om Audi FIS Ski World Cup Finals på vår hemsida.

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum