BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Vuxna mycket viktigare för barn än de själva tror – I Gothia Fortbildning och Bris nya bok får vuxna hjälp att lyssna på barn och unga

Dela

Fungerande relationer och tillit till vuxenvärlden ökar barns förmåga att utvecklas och må bra. Och v uxna är viktigare som medmänniskor i barnens vardag än vad de kanske tror . Det menar Bris sakkunnige Petter Iwarsson, författare till nya boken ”Du behövs som vuxen” .

Bokens budskap är att fler vuxna kan utveckla sina förmågor att lyssna, förstå och kommunicera med barn och unga. Till synes små saker kan spela stor roll. Med teori och konkreta exempel ges läsaren stöd för att bättre kunna lyssna och förstå barn och unga. Boken ger kunskap, mod och hopp om att förändring är möjlig. Ingen vuxen kan göra allt, men alla kan göra något. 

– Alla vuxna kan hjälpa barn i sin närhet att skapa motståndskraft och livsmod. Det är en tydlig erfarenhet av tusentals samtal till Bris och det bekräftas också i forskning. Ändå är många vuxna osäkra och rädda för att göra fel, säger Petter Iwarsson, kurator och författare till ” Du behövs som vuxen” , som ges ut av Gothia Fortbildning i samarbete med Bris.

Föreläser på Bokmässan Petter Iwarsson föreläser om sin bok  Du behövs som vuxen på Bokmässan i Göteborg. Torsdag 22 september klockan 11.30 - 11.50. Han kommer också att finnas på plats i Gothia Fortbildnings monter.

Om författaren Petter Iwarsson är socialpedagog med vidareutbildning inom handledning, familjebehandling och barn- och ungdomspsykoterapi. Efter många år i Bris stödverksamhet arbetar han nu som sakkunnig på Bris samt som skolkurator. Han har sedan tidigare skrivit böckerna ” Samtal med barn och ungdomar” och ” Samtal i skolan – en möjlighet till utveckling” .

Fakta om boken Titel: Du behövs som vuxen – en inspirerande bok för dina samtal med barn och unga Författare: Petter Iwarsson  ISBN: 978-91-7295-979-5                                                                                                                Utgivning: 12 augusti 2016 Omfång: 168 sidor Cirkapris: 180 kronor exklusive moms Gothia Fortbildning ger ut boken i samarbete med Bris. Den kan köpas på  www.gothiafortbildning.se och i nätbokhandeln.

Fakta om Gothia Fortbildning   Gothia Fortbildning erbjuder kompetensutveckling för dem som arbetar inom skola, vård och omsorg. Vi ger ut tidningar, böcker och broschyrer samt arrangerar kurser, konferenser och uppdragsutbildningar. Vår verksamhet bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Målet är att sprida kunskap som inspirerar och gör nytta. Besök www.gothiafortbildning.se för mer information om oss och om våra produkter.

Fakta om Bris Barnens rätt i samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och unga samt upprätta möjligheter för dem att föra en dialog med vuxna. FN:s konvention om barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på  www.bris.se 

pressekreterare Bris 
anna.holmqvist@bris.se 
070-779 95 06

Barnens rätt i samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och unga samt upprätta möjligheter för dem att föra en dialog med vuxna. FN:s konvention om barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på www.bris.se .

Bris telefonnummer för barn och unga: 116 111  

Bris Vuxentelefon – om barn: 077-150 50 50   

PG: 90 15 04-1

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FNs konvention om Barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på www.bris.seBris telefonnummer för barn och unga: 116 111Bris Vuxentelefon – om barn: 077-150 50 50PG: 90 15 04-1

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum