Contentalot

VVS - en viktig del av infrastrukturen

Dela
I de flesta hushåll i västvärlden tar man det som en självklarhet att bara sätta på kranen och få rent och drickbart vatten levererat direkt hem till dig. Många tänker inte ens på hur stor del försörjningen av vatten påverkar våra liv och de vattenledningar som faktiskt byggts endast i detta syfte. Även hur lätt vi blir av med avlopp genom att bara dra ur proppen ur diskhon för att avloppet ska försvinna. Dock är allt detta en viktig del av infrastrukturen och därmed ett måste för ett fullt fungerande samhälle.
Rörmokare i Malmö
Rörmokare i Malmö

Mamlörörmokare.se - vid snabb hjälp eller vid långsiktiga projekt

Det ligger inte bara mycket jobb bakom allt detta utan det krävs mycket för att underhålla och uppdatera vår vattenförsörjning. Om du själv behöver hjälp med underhåll eller byta ut någon del av vattenförsörjningen är det därför av största vikt att du anlitar en rörmokare som är certifierad. Detta för att det ska blir rätt från början samt att försäkringarna täcker ifall något går fel. För att hitta en Rörmokare i Malmö som har erfarenhet och är certifierad finner du detta på denna sida. Men det har inte alltid varit så lätt att få vatten hem till kranen.

Viktigt vetande om VVS

VVS och tillgång till vatten och avlopp har inte alltid sett ut på samma sätt som idag, men det finns dock några årtal som kan ge en hint om utvecklingen.

 • 1780 - världens första vattentoalett lanserades. Och för att uträtta sina behov krävdes att man stod när man gjorde det.
 • 1880 - badrum och WC installerades på kungliga slottet och Hallwylska palatset i Sverige. Den spolades med ett snöre som satt fast i en cistern som var monterad längre upp på väggen.
 • 1885 - Sturebadet som då var Sveriges största inomhusbad öppnade. Skapad av läkaren Carl Curman
 • 1923 - HSB grundas och den absolut viktigaste frågan för dem var att varje lägenhet skulle utrustas med badrum som hade både kallt och varmt vatten.
 • 1937 - Gustavsberg som tillverkade porslin började tillverka sanitetsartiklar i porslin.
 • 1950 - tvågreppsblandare blir allt mer vanlig i boendet hos allmänheten.
 • 1961 - toalocken som tidigare varit i bakelit ersätts allt eftersom till toalock gjorda i plast - som dessutom var lätta att ta bort för att kunna rengöra bättre.
 • 1968 - miljonprogrammet drar igång och därmed görs nya val av material - och då plast var billigare än metall så ersattes avloppsrören till rör i PVC. Dessa hade en mycket kortare livslängd än de tidigare rören. 
 • 1976 - lanseras de första engreppsblandarna på marknaden.
 • 2014 - de första vägghängda toaletterna monteras, vilket underlättar rengöring och är mer hygieniska.

Man kan lugnt säga att tekniken går framåt - både när det gäller komfort och hygien.

Hos malmörörmokare.se får du all hjälp som du kan behöva för snabb respons av professionella rörmokare. Besök hemsidan och få en offert för allt från installationer av värmepump till värmeisolering av husgrund.

Bilder

Rörmokare i Malmö
Rörmokare i Malmö
Ladda ned bild

Om

Contentalot
ContentalotContentalot är en webbbyrå som hanterar pressreleaser och artiklar för små som stora företag.

Följ Contentalot

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Contentalot

5 tips when searching for a water damage company26.12.2022 18:03:05 CET | Pressmeddelande

Today, there are many resources, recommendations and all marketing outlets to find what you're looking for, it can be overwhelming and even a put off as there is so much information and options to choose from. Sometimes taking it upon yourself is useful and exciting, even an added hobby for some. However, doing that, or the friend that's good at everything is not the best option, atleast for extreme situations like water disasters and floods that happen in some way little or great for most Americans.

Möt hösten i Barcelona med resatillspanien.se!22.9.2022 16:23:44 CEST | Pressmeddelande

Det sägs att Barcelona är staden som aldrig sover. Det sägs även att Barcelona alltid erbjuder något för alla åldrar och intressen. Intresset för att resa till Barcelona och för att uppleva allt det fantastiska som staden har att erbjuda är enormt bland oss svenskar. Vad är det då som lockar oss svenskar i tiotusentals till Barcelona varje år och vad är det som man absolut inte får missa vid ett besök i Kataloniens vackra huvudstad?