Svenska Postkodlotteriet

Wanna vann 41 miljoner kronor när 261 miljoner delades ut till vinnare i Luleå

Dela

Den rekordstora vinsten på 261 miljoner kronor delades idag ut på Postkodlotteriets Grannyra. Totalt blev 33 personer miljonärer efter dagens utdelning. Den största vinstchecken gick till Wanna Isaksson, 52, som fick över 41 miljoner kronor.

Wanna Isaksson vann 41 miljoner kronor i Postkodlotteriets Grannyra
Wanna Isaksson vann 41 miljoner kronor i Postkodlotteriets Grannyra

I veckan avslöjades det att postnummer 975 94 i Luleå hade vunnit i Grannyran. I postnumret bor 191 lottköpare som fått beskedet att de skulle få dela på hälften av mångmiljonpotten. För många av dem hade det varit en nervös väntan på att i dag få veta vilka som även vunnit i postkoden, eftersom vinnarna där också delar på den resterande hälften av vinstpotten. 

I dag spelades Grannyran in i en studio med Rickard Sjöberg som programledare. I studion avslöjades det att den vinnande postkoden var QH. I postkoden bor 18 lottköpare som fick dela på hälften av vinstpotten, 130,5 miljoner kronor. Flera av vinnarna ringdes upp via videosamtal och de fick förvånat se när Rickard Sjöberg drog ut deras vinstcheckar ur guldkuverten. Det blev segerjubel och glädjetårar hos vinnarna, som många blev mångmiljonärer. På deras önskelistor fanns allt från växthus och bilar, till renoveringar och resor. Många ville också dela med sig av vinsten till familj och vänner, samt skänka pengar till välgörenhet. 

Dagens största vinstcheck tillhörde Wanna Isaksson, 52. Wanna och maken Mikael var förväntansfulla när samtalet kom. När Rickard Sjöberg avslöjade att Wanna vunnit 41 651 072 kronor, blev de mållösa.  
– Det var mycket, sa Wanna och fick en kram av Mikael. Det är verkligen oväntat. Jag orkar nog inte jobba idag, jag skakar i benen och det snurrar i huvudet. Först vill jag spara pengar till min pension, sen vi kan renovera huset och resa! Vi har tidigare sponsrat ett barncancersjukhus i Thailand och vi vill fortsätta hjälpa fattiga och sjuka barn i min hemkommun i Thailand. 

Annika Brännström, 51, hade haft en lång och nervös vecka i väntan på söndagens besked. Hon studerar till beroendeterapeut och blir klar till sommaren, men hade redan som barn sagt att hon ville bli miljonär. När Rickard Sjöberg drog fram hennes check på 10 412 768 kronor, visste hon direkt vad hon skulle göra för vinsten. 
– Det är helt galet! Vad tycker du att jag ska göra nu då, frågade hon Rickard innan hon kom på ett svar själv. Jo jag ska åka någonstans och surfa! Sen kommer jag köpa en ny bil. 

Gymnasieläraren Matilda Rova, 42, och maken Johan Henriksson, 52, fick tillsammans se hur Rickard Sjöberg drog fram deras vinstcheckar ur guldkuverten och det blev genast känslosamt. På Matildas check stod det 6 507 981 kronor och Johans check visade 867 731 kronor. En total vinst på 7,3 miljoner kronor. 
– Det är helt ofattbart, sa Matilda och torkade tårarna. Pengar är inte allt, det tänker man ofta när man ser personer som är sjuka. Vi har turen att vara friska, men det finns tyvärr människor i vår omgivning som är helt beroende av forskning för att överleva. Men det blir kanske lite annat nu än bara praktiska grejer. Nu kanske vi kan köpa en utebastu! 
– Och en båt som det går att sova i, sa Johan. Vi bor ju ändå vid kusten!  

Om Grannyran 
Grannyran är Postkodlotteriets extradragning som sker tre gånger per år. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Grannyran blir beror på antalet andelar och lotter. Alla 191 lottköpare i postnumret fick dela på hälften av vinstpotten, 130,5 miljoner kronor. 18 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden, som är en mindre del av postnumret, och de fick dessutom dela på den resterande delen av potten, 130,5 miljoner kronor. 

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 14 januari klockan 19.30. 

Bilder från Grannyran finns att hämta på: https://share.mediaflowpro.com/?XTCF2H0T74   

För mer information kontakta:  
Sophie Westerlund, Pressansvarig produkt-PR Svenska Postkodlotteriet, 073-087 13 42. Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Wanna Isaksson vann 41 miljoner kronor i Postkodlotteriets Grannyra
Wanna Isaksson vann 41 miljoner kronor i Postkodlotteriets Grannyra
Ladda ned bild
Grannar i Luleå fick dela på 261 miljoner kronor
Grannar i Luleå fick dela på 261 miljoner kronor
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 12 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har fler än 1 300 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 

 

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum