Svenska Friidrottsförbundet

Wato ny officiell leverantör av funktionsdryck

Dela

Svensk Friidrott utser Wato som officiell leverantör av funktionsdryck. Wato tillverkar en sockerfri, kolsyrad vätskeersättning som ska användas av landslaget och föreningar, samt vid evenemang.

Drycken och vätskeersättningen Wato skapades med syfte att fylla ett tomrum på marknaden inom funktionell dryck. Det är den första sockerfria och kolsyrade vätskeersättningen med eller utan koffein. Målsättningen är att kunna erbjuda ett mer välsmakande och läskande alternativ ”on the go” än traditionella vätskeersättningar som t ex brustabletter m.fl.                                                                                                                

Wato är optimerad i innehåll för att hjälpa till att återställa vätskebalansen på bästa sätt. Wato passar perfekt i samband med träning, generell uttorkning eller vid varmt klimat.

– Vi hälsar Wato välkommen som en ny partner till Svensk Friidrott. Inom flera områden ser vi stora möjligheter att utveckla samarbetet, för förbundets egna behov kring landslagsverksamheten och evenemangen men också för våra medlemsföreningar , säger Jan Larsson, Marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet.

– Det är med stor glädje och stolt optimism som Wato nu antar utmaningen att bli den officiella funktionsdrycken till Svenska Friidrottsförbundet. Idrott kan innebära allt från det lilla barnet som nybörjare på idrottsbanan, till målinriktad mång- och allsidig träning. Många tror att man endast behöver tillföra kroppen vätskeersättning under sommar, värme och sol. Rätt vätskebalans är avgörande för optimal prestation och koncentration i samband med idrott. För att nå bästa resultat, utveckling och välbefinnande så ser vi vårt framtida samarbete med Svensk Friidrottsom ett naturligt steg i den fortsatta expansionen inom idrottsvärlden, säger Christopher Wallin, Försäljningschef för Wato.

Wato hjälper till att återställa vätskebalansen med naturliga mineraler, salter och elektrolyter som du förlorar när du svettas. Watos innovativa vätskeersättning innebär att du även förbättrar kroppens egen förmåga att ta upp och lagra vatten i kroppen. Allt fler inser värdet av rätt vätskebalans för att må bra och ta träningen till nästa nivå.

Om Wato

Wato är en svensk produkt, producerad i Sverige på svenskt naturskyddat källvatten. Wato ger dig motsvarande innehåll som traditionell vätskeersättning. Wato är 100% vegansk, innehåller endast naturliga aromer, är sockerfri, inga konserverings- och skumförebyggande medel. Wato finns både med eller utan koffein. Wato finns i smakerna Apelsin, Hallon, Lime och Ice Peach.                                                                                                                      

För varje såld burk så donerar Wato oavkortat femtio öre till att rensa upp världens hav från plast genom The Ocean Cleanup.

www.watodrink.com 

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum