CUPRA Sverige

Wayne Griffiths, ny styrelseordförande för CUPRA

Dela

CUPRAs elitteam fortsätter att växa

  • Den nuvarande VD:n är nu också varumärkets ledande befattningshavare
  • CUPRA expanderar sitt team för att nå en omsättning på en miljard euro

Martorell, 2 mars 2020, Wayne Griffiths (Dukinfield, Storbritannien, 1966) har utsetts till ordförande för CUPRAS styrelse. Griffiths lägger således till detta nya ansvar till sin position som SEATs verkställande direktör för försäljning och marknadsföring samt VD för CUPRA.

Styrelsen för CUPRA är nu komplett med Carsten Isensee, tillförordnad VD för SEAT och SEATs verkställande direktör för finans och IT; Axel Andorff, SEAT Executive Vice President for Research and Development och Luis Comas, SEAT Vice President for Legal Affairs and Governance.

Griffiths kliver in i en ny fas som varumärkets högsta ledare efter invigningen av det nya huvudkontoret, CUPRA Garage, och tillkännagivandet av en produktoffensiv med målet att nå en miljard euro i omsättning när hela sortimentet finns på marknaden.

En framgångsrik karriär inom Volkswagen Group
Griffiths karriär har hela tiden varit nära kopplad till Volkswagen Group, som började 1989 på Audi AG i Ingolstadt. Efter att ha arbetat på SEAT i två år (1991-1993) återvände han till det tyska varumärket, där hade han flera ledande befattningar i den nya säljdivisionen på olika marknader. 2016 utnämndes han till verkställande direktör för försäljning och marknadsföring på SEAT och i januari 2019 tillträdde han som VD för CUPRA.

Elitteamet hos CUPRA fortsätter att växa
För att möta nästa nivå för varumärket har Griffiths utvidgat CUPRAs ledning. Förutom Antonino Labate, director of Strategy, Business Development and Operations, och Jaime Puig, director of CUPRA Racing, har teamet utökats med Marta Almuni, varumärkets nya Chief Technical Officer.

Dessutom ingår Antonio Vidal Tost, Head of Product, Carlos Galindo, Head of Product och Ignacio Prieto, Head of Marketing i CUPRA teamet. Khaled Souss tillträder som Head of Dealer Network Development and Customer Experience. Xavier Serra, Head of Technical Development of CUPRA Racing, fulländar teamet.

Francesca Sangalli, Head of Color & Trim Concept & Strategy, kommer tillsammans med sitt designteam  arbeta med varumärkets projekt under ledning av Alejandro Mesonero-Romanos.

Med invigningen av nya CUPRA anläggningen har man nu tillräckligt med utrymme för att rymma upp till 200 anställda. Förutom att öppna dörrarna till CUPRA Garage, en 2 400 kvadratmeter ekoeffektiv byggnad, vars design påminner om en tävlingspaddock, renoverar varumärket också sin racerbilsverkstad, CUPRA Racing Factory, den användes dessutom som bakgrund under världspremiären av CUPRA Leon.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett unikt varumärke baserat på slående design och elektrifierad prestanda, som tar SEAT till nästa nivå med en ny tolkning av sportighet. Under sitt andra verksamhetsår steg försäljningen av CUPRA med 71,8% under 2019 och nådde nära 24 700 enheter tack vare framgången för CUPRA Ateca. Med invigningen av sitt nya huvudkontor kommer CUPRA 2020 att genomföra en produktoffensiv med lanseringen av CUPRA Leon och CUPRA Formentor. Förutom att ingå en global allians med FC Barcelona och bli dess exklusiva, officiella bil- och mobilitetspartner, har CUPRA samlat ett elitlag av mästare, som den tyska målvakten Marc ter Stegen och den svenska föraren Mattias Ekström, som tillsammans med Jordi Gené kommer att delta i PURE ETCR med sin CUPRA e-Racer. CUPRA World är levande och redo att vinna hjärtan hos bilentusiaster genom nära 250 CUPRA specialister runt om i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA Formentor blir FC Barcelonas officiella bil7.7.2020 14:09:21 CESTPressmeddelande

Den första modell någonsin att bli utvald som fotbollsklubbens officiella bil CUPRAs globala ambassadör Marc ter Stegen blir en av de första att köra Formentor Lanseringsmodellen av CUPRA Formentor kommer under hösten 2020 CUPRA Formentor kommer att erbjuda flera effektiva drivlinor, bland annat kommer en högpresterande plug-in-hybrid Martorell, 07-07-2020 – Som del av den globala alliansen med FC Barcelona, där CUPRA är fotbollsklubbens officiella bil- och mobilitetspartner, har märket beslutat att utse CUPRA Formentor som FC Barcelonas officiella bil. Ett naturligt steg CUPRA Formentor blir första bilmodellen någonsin att utses som officiell bil till FC Barcelona. Gällande tillkännagivandet uttrycker CUPRAs VD Wayne Griffiths “att utse CUPRA Formentor till FC Barcelonas officiella bil är ett naturligt steg. Modellen är designad, utvecklad och kommer produceras i Barcelona, staden där båda varumärkena är födda och den plats från vilken vi vill inspirera världen. Detta kommer att öka b

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum