We Effect

We Effect får 18 miljoner från Postkodlotteriet till arbetet för allas rätt till mat

Dela

Vid Svenska Postkodlotteriets utdelning av lotteriöverskottet 2022 stod det klart att We Effect har tilldelats 18 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd. Det här är pengar som kommer att gå till We Effects långsiktiga arbete för rätten till mat, genom att nå en hållbar och jämställd värld fri från fattigdom.

"Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad för oss. För de här pengarna kommer vi kunna fortsätta vårt viktiga arbete för att möta hungern i coronakrisens spår, men också på sikt genom att bidra till starkare och mer hållbara samhällen", säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect.  

We Effect är en av de 59 ideella organisationer som delar på 1 032 384 224 kronor från Postkodlotteriet, där miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. Stödet är icke-öronmärkt vilket gör att We Effect kan använda pengarna där vi ser att behoven är störst och bygga vår verksamhet långsiktigt.   

"Under 2021 kunde vi, tack vare stödet från er som deltar i Postkodlotteriet, bland mycket annat finansiera en digital resa till jordbrukaren Veronica Musaus gård, för att få unik inblick i livet på landsbygden i Kenya och de utmaningar en kvinnlig jordbrukare ställs inför i jobb och vardag. På så sätt kan vi fortsätta bygga global förståelse för vikten av att arbeta tillsammans för att möta de utmaningar vi ställs inför", säger Anna Tibblin. 

Pengarna från Postkodlotteriet kommer att användas till We Effects verksamhet som sker i samarbete med runt 200 lokala partnerorganisationer i 20 länder i fyra världsdelar. Biståndets övergripande fokus är rätten till mat. We Effect stödjer medlemsbaserade bondeorganisationer att förbättra livsvillkoren för sina medlemmar och ställa om till ett hållbart och jämställt jordbruk - där kvinnor får samma förutsättningar som män att anpassa sig till klimatförändringarna, organisera sig, äga mark och bo och leva i trygghet. 

Mer information: 

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer, och sen starten 2005 har man delat ut mer än 13 miljarder kronor. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här är #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!  

Läs mer om Postkodlotteriet här:

https://www.postkodlotteriet.se/valgorenhet/postkodeffekten/mer-valgorenhet---tack-vare-dig 

https://www.postkodlotteriet.se/om-oss/pressrum-postkodlotteriet 

  

Kontakter

Om

We Effect
We Effect
Östgötagatan 90
116 64 Stockholm

08-120 371 56https://www.weeffect.se/

We Effect arbetar för alla människors rätt till mat. Vi är den svenska kooperationens biståndsorganisation och verkar sedan 1958 för en hållbar värld, fri från fattigdom. Genom bonde- och bostadskooperativ stödjer vi fyra miljoner människor i 20 länder.

Följ We Effect

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från We Effect

Kooperationen kraftsamlar för att möta den globala hungerkrisen4.7.2022 08:33:30 CEST | Pressmeddelande

Det pågår en global hungerkris och en stor del av världen svälter. Samtidigt skärs det svenska biståndet ner och tidpunkten kunde inte vara värre. Därför har kooperationen gått samman för att stödja de miljontals människor som We Effect når med sitt arbete. – Kooperationen är en fantastisk förebild för övriga näringslivet, säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect, om det stora engagemanget från medlemsorganisationerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum