We Effect

We Effect ny nomineringsorganisation till regeringens pris för mänskliga rättigheter

Dela

We Effect har utsetts till ny nomineringsorganisation till Per Anger-priset – svenska regeringens pris för demokratifrämjande och humanitära insatser.

Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect
Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect

– Vi är väldigt glada över att We Effect ska vara med och nominera kommande Per Anger-pristagare, tillsammans med nio andra organisationer. Med sin långa och breda erfarenhet av fattigdomsbekämpning och miljöfrågor tillför de nya perspektiv till nomineringsprocessen. Med priset vill vi visa människor att det går att göra skillnad, säger Ingrid Lomfors, överintendent vid Forum för levande historia och juryordförande för Per Anger-priset.

- Klyftorna växer och cynismen breder ut sig i världen. Nu mer än någonsin behöver vi tillsammans kämpa för allas lika värde. Vi är hedrade att få medverka till att dela ut Per Anger-priset för att belysa vikten av demokrati och mänskliga rättigheter, säger Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect.

Per Anger-priset är en internationell utmärkelse som instiftades 2004 av den svenska regeringen. Det delas ut årligen till någon som gjort stora humanitära och demokratifrämjande insatser. Forum för levande historia organiserar arbetet som rör priset.

Priset har fått sitt namn efter Per Anger som var sekreterare vid den svenska legationen i Budapest. Han tog initiativet till det svenska arbetet att rädda så många människor som möjligt undan förföljelse och avrättningar i det nazistockuperade Ungern under andra världskriget.

2019 års pristagare blev journalisten Najwa Alimi från Afghanistan.

Nomineringsorganisationer
Amnesty International, Civil Rights Defenders, Diakonia, Svenska FN-förbundet, Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen, Reportrar utan gränser, Svenska PEN, Afrikagrupperna, Kvinna till Kvinna, Svenska kyrkan
och We Effect.

Läs mer om Per Anger-priset här: https://www.levandehistoria.se/perangerpriset

Nyckelord

Kontakter

Marcus Lundstedt, Press- och påverkanschef We Effect.
marcus.lundstedt@weeffect.se
Tel: 0046 72 070 97 21

Bilder

Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect
Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect
Ladda ned bild

Länkar

Om

We Effect
We Effect
Östgötagatan 90
116 64 Stockholm

08-120 371 56https://www.weeffect.se/

We Effect är en biståndsorganisation som sedan 1958 tänker och agerar långsiktigt – för att förändringar ska bestå. Hjälp till självhjälp är ledstjärnan i vårt biståndsarbete i 24 länder i fyra världsdelar. Våra fokusområden är landsbygdsutveckling, bostäder, jämställdhet och tillgång till mark. Bakom organisationen står ett sextiotal svenska företag och organisationer med rötter i den svenska kooperationen. www.weeffect.se.

Följ We Effect

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från We Effect

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum