We Effect

”We Effect tackar Peter Eriksson för en god insats som biståndsminister”

Dela

Miljöpartiets Peter Eriksson har gjort en viktig insats som minister för internationellt utvecklingssamarbete, inte minst genom att verka för enprocentsmålets fortsatt starka ställning i Sverige. En stor majoritet av svenskarna anser att det är viktigt att Sverige bidrar till utveckling i fattiga länder.

- We Effect tackar Peter Eriksson för en god insats som biståndsminister och ett gott samarbete mot fattigdomen och hungern i världen, säger Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect.

Miljöpartiets Peter Eriksson avgick den 17 december som minister för internationellt utvecklingssamarbete efter nästan två år vid posten. Vid den presskonferens där han meddelade sitt beslut sade han sig vara stolt över att Sverige har stått fast vid målet att en procent av BNI ska gå till stöd för utvecklingen i världens fattigare länder.

- I spåren av coronapandemin ökar hunger och fattigdom i världen, och internationellt samarbete är i dag viktigare än någonsin. Vi hoppas och förväntar oss att Peter Erikssons efterträdare ska värna om enprocentsmålet på samma sätt, säger Anna Tibblin.

Nyligen publicerade Sida resultatet av sin årliga Sifo-undersökning om svenskarnas inställning till biståndet. Den visar att 76 procent av svenskarna anser att det är viktigt att Sverige bidrar till utveckling i fattiga länder. 

Undersökningen visar samtidigt att tilltron till att biståndet gör nytta ökar. På frågan om ”svenskt bistånd bidrar till en bättre värld” svarar 61,5 procent att det stämmer helt och hållet eller ganska bra, som är en ökning från förra årets 59,9 procent.

- Coronapandemin är en enorm prövning för Sverige och världen, och det är glädjande att se att svenskarna fortsatt ser vikten av globalt samarbete och stöd till de allra mest utsatta i världen i en sådan här svår tid, säger Anna Tibblin.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

We Effect
We Effect
Östgötagatan 90
116 64 Stockholm

08-120 371 56https://www.weeffect.se/

We Effect är den svenska kooperationens biståndsorganisation med verksamhet i ett 20-tal länder tillsammans med 160 partnerorganisationer. We Effect arbetar för att utrota fattigdomen i världen genom att verka för rätten till mat, jämställdhet, klimaträttvisa, hållbar utveckling och hjälp till självhjälp. Organisationen grundades 1958 och är världens största kooperativa biståndsorganisation. Läs mer på www.weeffect.se

Följ We Effect

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från We Effect

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum