Bra Miljöval

Webbinarium 21 & 23 september: Miljömärka en livsmedelsbutik - hur går det till?

Dela

Vad innebär det att en livsmedelsbutik är miljömärkt? Vilken miljönytta bidrar märkta butiker med och hur blir det enklare för kunder att göra hållbara val.

Webbinariet vänder sig till de som driver en livsmedelsbutik, arbetar med miljö- och hållbarhet och är nyfiken på hur en miljömärkning både kan guida kunder och stödja miljöarbetet.

PROGRAM:
- Vad är Bra Miljöval?
- Vilka fördelar innebär det att märka en livsmedelsbutik?
- Vilka miljökrav ställs på en miljömärkt livsmedelsbutik.
- Berättelser från märkta butiker.

MEDVERKANDE:
Liv Södahl, Bra Miljöval Livsmedelsbutik

Webbinariet är kostnadsfritt och frågor besvaras under webbinariets gång.

ANMÄL DIG HÄR

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Miljömärkt matbutik gör skillnad för människa och miljö.Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bra Miljöval är en oberoende miljömärkning som bedrivs av Sveriges största miljöorganisation Naturskyddsföreningen med över 200 000 medlemmar. Bra Miljöval startade 1990 och märkningen bygger på två grundidéer: att naturresurser måste sparas samt att den biologiska mångfalden och människans hälsa inte får hotas. Bra Miljöval miljökrav är strikta och kriterierna skärps regelbundet. Produkter och tjänster måste därför fortsatt utvecklas för att kunna fortsätta bära Bra Miljöval.

Följ Bra Miljöval

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bra Miljöval

Nya miljökrav för att minska miljöpåverkan från godstransporter i tätorter13.9.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hemkörning och utkörning till utlämningsställen av mat och varor har ökat markant de senaste åren enligt Transportanalys, vilket har resulterat i att fler lätta lastbilar rör sig i tätbebyggda områden. I tätorter utförs även transporter för distribution, bud, hantering av återvinning och restavfall. Den 13 september kommer miljömärkningen Bra Miljöval med nya miljökrav på lätta och tunga godstransporter för att minska miljöpåverkan från de som främst utförs inom tätorter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum