Skola24

Webbinarium om coronastatistik blev rekordsnabbt fullbokat

Dela

Under tisdagen hölls ett webinar om hur coronapandemin påverkat frånvaron i skolan. Det var IT-företaget Skola24 som arrangerade eventet och fick fantastisk respons då flera hundra snabbt bokade upp sig på platserna som fanns tillgängliga. Deltagarna som anmälde sig kom från kommuner, myndigheter, andra företag och friskolor.

Verksamhetsspecialist Ingrid Martens på Skola24 höll i sändningen och berättade vad som går att utläsa kring den unika frånvarostatistik som företaget har kopplat till den omfattande pandemin. Hon talade om hur den faktiskt påverkade elevernas frånvaro i skolan och hur trenderna har sett ut.

Skola24 arbetar med kommuner och friskolor från hela Sverige och cirka 90 procent av kommunerna är kunder och ett stort antal friskolor. Ingrid berättade ingående vad statistiken visar sedan det första påvisade fallet i Sverige den 31 januari och fram till idag. Hon gav en möjlig förklaring till frånvarotopparna som varit och hur ser läget ut just nu.

Intresset kring den unika statistiken visade sig vara väldigt stort och för att göra informationen tillgänglig för alla de som inte lyckades boka en plats spelades en webbsändning in och kommer finnas möjligt att ta del efteråt.

Nyckelord

Kontakter

Om

Skola24
Skola24
Storgatan 5A
521 42 Falköping

0515-777 888https://www.skola24.com/

Skola24 har sedan starten haft skolan och framförallt eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Varje dag strävar vi efter att vara innovativa och utveckla moderna IT-lösningar som gör skillnad och förenklar närvaro. Vi är experter på skolans arbete med schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering.
Närvaro börjar med ett flexibelt schema.

Följ Skola24

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skola24

Ny affärsutvecklingschef på Skola2411.9.2020 13:53:46 CESTPressmeddelande

Andreas Åstrand är ny Affärsutvecklingschef på Skola24 och efterträder tidigare Affärschef, Claudia Lindström, som nu går vidare till nya utmaningar. Andreas klev in i rollen efter sommaren och har nu börjat komma igång med arbetet. - Mina första veckor på Skola24 har varit helt fantastiska. Jag ser en mycket bra produkt, otroligt kompetenta kollegor och en stor vilja att bidra till svensk skolutveckling, säger Andreas Åstrand, Affärsutvecklingschef Skola24.

​Toppbetyg för Skola24 när kunderna svarar16.4.2020 11:10:00 CESTPressmeddelande

Nyligen presenterades resultatet från den senaste kundundersökningen för Skola24. I undersökningen sticker Skola24 positivt ut i Edtechbranschen när det kommer till viktiga kategorier som kundnöjdhet, rekommendation, köpvilja och kännedom. - Det här är fantastiska resultat att se och visar att våra kunder tycker väldigt gott om oss. Det är någonting vi är mycket stolta över och värdesätter otroligt högt. Men vi är inte nöjda utan strävar efter att erbjuda ännu mer värde för kunderna, säger Magnus Elmshorn, Marknads- och kommunikationschef på Skola24. Företaget Skola24 har gjort en rikstäckande kundundersökning med hjälp av företaget Origo Group. Mätningen ligger till grund för det kontinuerliga förbättringsarbete och den verksamhetsplanering som görs årligen. Resultaten som presenterades visar på ett lyckosamt arbete där Skola24 utmärker sig som en mycket omtyckt och förtroendeingivande aktör på en stor Edtechmarknad. - Det är glädjande för alla oss inblandade att se hur det hårda arbe

​Fjärrundervisning bidrar till god närvaro3.4.2020 13:45:00 CESTPressmeddelande

På Västerhöjdsgymnasiet i Skövde kommun läser eleverna enligt vanligt schema men via fjärrundervisning hemifrån. Alla lektioner hålls på de tider de som de gjorde innan rådet om fjärrundervisning trädde i kraft. Praktiskt går det till så att eleverna checkar in och ut i deras lärplattform och ska under hela lektionen vara kontaktbara. Vissa lektioner hålls via videomöte och vissa via en plattform med den lektionsinformation som eleven behöver. Ökad närvaro hos elever med hög frånvaro Den anmälda frånvaron har minskat otroligt mycket sedan fjärrundervisningen startades. Elever som mycket sällan varit på lektioner innevarande läsår sitter nu uppkopplade kl.08.00 för undervisning. - Vi har en stor skola med över 1500 elever, för vissa elever kanske denna typ av undervisning passar bättre. Vi är nöjda och hoppas att den goda närvaron håller i sig, berättar Annika Lindgren som är schemaläggare på Västerhöjdsgymnasiet. Annika berättar också att fjärrundervisningen märks av för lärarna. Det ä

Nästa steg med Skola24 NXT10.3.2020 13:16:00 CETPressmeddelande

IT-företaget Skola24 släpper idag en stor uppdatering av sin nya tekniska plattform, namnet är Skola24 NXT. Uppdateringen innebär en modern och responsiv design och är i stora delar tekniskt omarbetad för att bli ännu mer optimerad till den svenska skolans administrativa behov. Uppdateringen kommer rullas ut till kunderna under året och redan imorgon, 11 mars, kommer alla kunder att få en första release med utvalda funktioner.

​Årets schemaläggare utses vid nationellt event5.11.2019 14:13:00 CETPressmeddelande

För att få den svenska skolans verksamhet att fungera så är schemaläggaren en av de viktigaste personerna. Det är många detaljer i schemat som ska stämma för att dagarna ska gå ihop. Allt börjar med ett fungerande och flexibelt schema. Men ofta glöms de viktiga vardagshjältarna bort och därför har ett event skapats som heter Schemadagarna. Under 6-7 november träffas nära hundra schemaläggare på Knistad Herrgård för att ta svensk schemaläggning till nästa nivå. Som arrangör av eventet står det IT-företaget Skola24. - Vi kände att det var dags att det finns ett event som lyfter vikten av alla dessa fantastiska schemaläggare som arbetar ute på skolorna i Sverige. Det är dessa personer som ser till att våra barn har en fungerande skola att gå till. Skola24 Schema används av en majoritet av skolorna i landet och vi har nära kontakt med dessa schemaläggare och möter dem i alla deras utmaningar. Att få samlas under två dagar för att nätverka tillsammans, kompetensutveckla oss och för att få h

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum