Heymedia

Webbshopping erbjuder säkrare produktval

Dela

Webbutikerna ökar lavinartat och allt fler väljer att handla direkt över nätet. Att köpa sina varor direkt via en webbutik är enkelt och man slipper exempelvis att gå ut i snöoväder eller regn. För att inte tala om en mängd andra fördelar, som gör det mer förmånligt för kunder att fortsättningsvis också köpa sina produkter online. Det finns samtidigt inga tecken på att webbutikerna ska försvinna. Vi ser istället tecken på att dessa utvecklas. Nu senast har man börjat introducera live shopping. Men vilka fler fördelar finns det med att handla på nätet?

Enklare för kunder att hitta information

Genom internet är det möjligt för kunderna att ta del av en stor mängd information innan man tar ett beslut. I en fysisk butik är det lätt hänt att det blir mer impulsstyrt, eftersom många inte sitter med mobilen framme när de ska köpa något. När du däremot handlar via internet kan du exempelvis ta del av ett bäddmadrass test innan du köper en ny madrass, eller läsa recensioner om en dator innan du köper den.

Den här informationen gör det möjligt att göra mer insatta beslut när man handlar. Även om informationen finns där när man handlar i en fysisk butik, är det inte lika många som använder den på det sätt som man gör när man handlar online.

Större konkurrens leder till bättre priser

När fler webbutiker börjar slåss om kunderna leder det till en ökad konkurrens. Företagen måste bli mer kreativa för att locka till sig kunder, vilket i sin tur leder till lägre priser. Utöver att priserna sänks kan butikerna även erbjuda rabatter och andra förmåner till sina kunder.

Det här är något som inte fysiska butiker kan göra i samma utsträckning, eftersom deras kostnader är högre. Med personal och lokaler kan utgifterna bli väldigt höga och man har mindre marginaler att röra sig med, vilket gör att webbutikerna alltid är billigare. En butik som exklusivt säljer på nätet har färre personal och sällan någon större lokal. Undantaget kan vara större bolag, men även dessa har ofta bättre förutsättningar än fysiska butiker.

Det här bidrar också till att fler handlar på nätet. När priserna är avsevärt bättre blir det svårt att motivera kunderna till att handla lokalt, även om man vill stötta det lokala näringslivet. Det är svårt att beskylla kunderna för det, privatekonomin går före och när prisskillnaderna är för stora är det förståeligt att man väljer det billigare alternativet.

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum