Sveriges AllmännyttaSveriges Allmännytta

Wennergrens ny associerad medlem i Sveriges Allmännytta

Dela

Sveriges Allmännytta välkomnar Wennergrens i Hjo som ny associerad medlem i Sveriges Allmännytta.

– Jag är glad och stolt för att Wennergrens väljer att ansluta sig till oss. Det stärker Sveriges Allmännytta som en bred organisation som representerar såväl allmännyttiga som privata aktörer. Tillsammans värnar och utvecklar vi hyresrätten långsiktigt och tar ett aktivt samhällsansvar, säger Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta.

– Vi har i generationer verkat för att stärka vår huvudort Hjo genom ett långsiktigt engagemang, utveckling och förvaltning. Sedan tjugo år tillbaka finns ingen allmännytta i Hjo och mycket av det ansvar som traditionellt tas av det kommunala bostadsbolaget på orten är sedan länge en naturlig del i vår verksamhet. Att vi nu beviljats associerat medlemskap i Sveriges Allmännytta är hedrande och vi ser det som ett kvitto på att vi jobbar med sunda värderingar. Vår förhoppning är ett ömsesidigt utbyte där vi som mindre privat aktör kan bidra med vårt perspektiv samtidigt som vi blir en del av en stor organisation med många kompetenta aktörer som alla har starkt fokus på att bevara och utveckla hyresrätten som boendeform, säger Erik Eriksson, vd för Wennergrens.

Ytterligare två bolag, Hembla och Victoria Park har beviljats medlemskap, vilket innebär att totalt är nu sex företag associerade medlemmar. Sedan tidigare är Heimstaden Bostad AB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB och Tornet Bostadsproduktion AB associerade medlemmar. Sammantaget representerar därmed Sveriges Allmännytta 314 bolag som tillsammans förvaltar mer än 911 000 lägenheter.

Sveriges Allmännyttas kongress beslutade 2019 om en ny form av medlemskap, så kallade associerade medlemmar. Det innebär att bostadsföretag som inte ägs av en kommun, men som är långsiktiga ägare av hyresfastigheter och som tar socialt, ekonomiskt och ekologiskt ansvar kan bli medlemmar. För att bli associerad medlem förväntas bolagen lämna lägenheter till den lokala bostadsförmedlingen samt till kommunen för sociala ändamål. De ska också ta aktiv del i lokalsamhället, arbeta för att förbättra integrationen i de områden de verkar samt delta i det sociala arbetet på orten.

Läs mer om associerat medlemskap hos Sveriges Allmännytta.

Läs mer om Wennergrens. 

För mer information, kontakta:

Anders Nordstrand, vd, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 17

Erik Eriksson, vd, Wennergrens, 0503–359 94, erik.eriksson@wennergrens.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Ladda ned bild
Erik Eriksson, vd, Wennergrens.
Erik Eriksson, vd, Wennergrens.
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Drottninggatan 29, Box 474
101 29 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum