West of Eden ger sig ut på julturné med Celtic Christmas

Dela

West of Eden är ett av Sveriges främsta folkmusikband och har av Irish Music Magazine kallats för ”The Best of Contemporary Folk”. I år firar bandet 20 år och ger sig för elfte året i rad ut på julturné med Celtic Christmas.

West of Eden bjuder in till keltiskt julfirande där irländsk och engelsk folkmusik står i centrum. Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en unik och stämningsfull julkonsert.

I år har de gett ut samlings-boxen ”No Time Like the Past” vilken fått lysande recensioner. Bland annat skriver Music Republic Magazine "Something really honest, passionate and unpretentious about this superb band and these excellent songs.” Bandets inspelning av Celtic Christmas-konserterna har hyllats i internationell press och beskrivs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

- Det känns som en fin förmån att återigen få ge sig ut på en julturné där vi får bjuda på den här typen av jullåtar, säger bandets sångerska Jenny Schaub

West of Eden har samarbetat med den engelska folksångerskan Kate Rusby samt med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station. Man har även spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker, gjort ett flertal live-konserter i riksradio samt turnerat bland annat i England, på Irland. I år har man även turnerat i Tyskland och Kina 

I Göteborg och Malmö har de med sig den prisbelönta irländska folksångerskan Heidi Talbot som gästartist och i Örebro framför bandet konserten tillsammans med kören Primula Veris.

Turnéplan

1/12    ÖREBRO - St. Nikolai Kyrka (med kören Primula Veris)
2/12    STOCKHOLM - Stallet
3/12    VARA - Vara Konserthus
9/12    GÖTEBORG - Masthuggskyrkan, (Gästartist - Heidi Talbot) kl. 16.00
9/12    GÖTEBORG - Masthuggskyrkan, (Gästartist - Heidi Talbot) kl 19.00 
10/12  MALMÖ - Palladium, (Gästartist - Heidi Talbot)
16/12  MUNKEDAL - Kapellet
17/12  HELSINGBORG - Dunkers Kulturhus

Nyckelord

Kontakter

Promotion: John Sarafian
john@sarafian.com
0733-608480

Bilder

Länkar

Om

West of Eden
http://www.westofeden.com


West of Eden är:Lars Broman: Fiol, Martin Holmlund: Bas, Ola Karlevo: Trummor, Bodhran
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle, Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Henning Sernhede: Gitarr, Mandolin

Följ West of Eden

Abonnera på våra pressmeddelanden.